Konservatoriai pradėjo išdavikų paiešką

Vidaus intrigų ir persekiojimo manijos kamuojamų valdančiųjų konservatorių gretose prasidėjo išdavikų paieška.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris ("Lietuvos rytas")

Aug 2, 2012, 10:27 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:59 PM

Kas išduoda partiją svarbiausiam priešui – spaudai?

Toks klausimas šiuo metu kamuoja konservatorių vadovybę, kurios atstovai pradėjo intensyvią šių išdavikų medžioklę ir įtariai šnairuoja arba atvirai bado pirštais vieni į kitus.

Atmosfera įkaito

Medžioklė prasidėjo po to, kai „Lietuvos rytas” ėmė skelbti apie įvairias partijos vidaus rietenas ir intrigas, neva aptiktas naujas blakes, naujai besirutuliojančias partijos vicepirmininko Vito Matuzo bylos aplinkybes, o ypač – apie partijos rinkimų kampanijos planus.

Dešiniųjų viduje atmosfera itin įkaito po to, kai „Lietuvos rytas” paskelbė kai kurių slaptų partijos elito apklausų protokolus, liudijančius, kaip partijos vedlio Andriaus Kubiliaus aplinka ginčijosi, kaip geriau vilioti rinkėjus – giriantis, gąsdinant oponentais ar juos juodinant.

Bet prasidėjusi išdaviko, kuris esą perdavė tuos planus žurnalistams, paieška, atrodo, tik dar labiau pakurstė įtampą ir rietenas partijoje.

Pasipiktino įtarinėjimais

Kai kurie dešinieji ėmė skelbti, kad tuos planus perdavė sostinės dešiniųjų lyderis, partijos rinkimų štabo vicepirmininkas, Seimo narys Mantas Adomėnas – neva atsidėkodamas už tai, kad anksčiau buvo paskelbta informacija apie jo planus palikti partijos rinkimų štabą.

Šiais savo įtarimais kai kurie dešinieji neoficialiai pasidalijo ir su žiniasklaida.

Įsižeidęs M. Adomėnas vakar į tokius įtarimus pirmiausia reagavo oficialiu pranešimu spaudai. Jis apkaltino politinius oponentus ir „nežinia kokias struktūras” siekiant diskredituoti ir suskaldyti partiją juodosiomis technologijomis.

„Nežinau, kas iš partijos narių paskleidė šiuos gandus apie mane. Matyt, tie, kurie nori didinti intrigą, užkarti ant ko nors atpirkimo ožius. Esu pasipiktinęs tuo, kad skleidžiama tokia informacija apie mane, manęs paties netgi nepasiklausius.

Tačiau aš pasitikrinau, ar štabo vadovas Raimundas Alekna ir pats premjeras A.Kubilius pasitiki manimi. Taip, pasitiki”, – „Lietuvos rytui” sakė M. Adomėnas.

Aptiko informatorių?

Šaltiniai partijos viduje įtaria, kad į M. Adomėną pirštu gali badyti kitas partijos narys – Vidas Urbonavičius, anksčiau mėginęs kovoti su M. Adomėnu dėl partijos lyderio Vilniuje posto.

Kiti dešinieji bado į V. Urbonavičių kaip galimą teisėsaugos informatorių partijoje.

Mat V. Urbonavičius prieš keletą metų teisėsaugai įdavė jam kyšį esą siūliusį tuometį Vilniaus vicemerą „tvarkietį” Evaldą Lementauską ir esą nuo to laiko yra pareigūnų parankinis.

R. Alekna vakar paskelbė, jog jau žino, kas perdavė „Lietuvos rytui” informaciją apie slaptą pasitarimą, bet tepasakė, kad tai – ne M. Adomėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.