P. Jurkaitis neteko Tytuvėnų piligrimų centro vadovo pareigų

Pranas Jurkaitis trečiadienį atleistas iš viešosios įstaigos „Tytuvėnų piligrimų centras“

P. Jurkaitis atleistas iš viešosios įstaigos „Tytuvėnų piligrimų centras“ vadovo pareigų.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
P. Jurkaitis atleistas iš viešosios įstaigos „Tytuvėnų piligrimų centras“ vadovo pareigų.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 8, 2012, 5:45 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:16 PM

Pasak jos, visų trijų dalininkų - savivaldybės, Šiaulių vyskupijos kurijos ir Tytuvėnų Švč. mergelės Marijos Angelų Karalienės parapijos - atstovai už jo atleidimą balsavo vienbalsiai.

Kol bus paskirtas naujas laikinasis įstaigos direktorius, atleistą centro vadovą pavaduos administratorė Sandra Sabaliauskienė.

„Šiandien mes paskyrėme pavaduojantį žmogų – ne laikinai einantį direktoriaus pareigas, o pavaduojantį. (...) Gal pačią S. Sabaliauskienę (paskirsime direktore. - Red.), jei ji, jauna moteris, sugebės, jeigu nesugebės - ieškosime iš šalies kito“, - sakė I. Sirusienė.

Atleisti P. Jurkaitį pasiūlė Kelmės rajono savivaldybė.

Anot savivaldybės tarybos, su P. Jurkaičiu norima „nutraukti darbo sutartį apie tai iš anksto neįspėjus darbuotojo, kai darbuotojas nerūpestingai atlieka darbo pareigas ar kitaip pažeidžia darbo drausmę, jei prieš tai jam nors kartą per paskutinius dvylika mėnesių buvo taikytos drausminės nuobaudos“.

Birželio 22 dieną savivaldybėje buvo sudaryta komisija, kuri turėjo įvertinti finansinių išteklių ir turto panaudojimą, darbuotojų priėmimą ir atleidimą bei įstatų parengimo teisėtumą. Gautą medžiagą įvertinusi komisija nustatė, kad centro direktorius netinkamai vykdė savo pareigas ir taip padarė pažeidimą - netinkamai organizavo įstaigos darbą. Komisija nutarė siūlyti P. Jurkaitį atleisti.

Biudžeto lėšų panaudojimo teisėtumą Tytuvėnų piligrimų centre tiriantys savivaldybės auditoriai neišsireikalavo iš P. Jurkaičio dokumentų. Birželio 26-ąją jam buvo pateiktas galutinis penkių dienų terminas pateikti trūkstamus dokumentus, bet jo nepaisyta.

2008 metais įkurto centro tikslai - „įgyvendinti Tytuvėnų Bernardinų vienuolyno rekonstrukciją bei pritaikyti vienuolyno pastatą turizmo veiklai, piligrimų, tikinčiųjų poreikiams ir dvasinėms reikmėms tenkinti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?