Partijų programose – svaiginantis pažadų kokteilis

Parlamentinės politinės partijos, išskyrus Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus, jau paskelbė savo rinkimines programas. Jose netrūksta gražių, nors ne visada sprendimais pagrįstų žodžių apie verslo skatinimą, bet dar daugiau čia populistinių saldainiukų, kurie turėtų patikti mažai pasiturintiems rinkėjams, – pradedant minimalios algos didinimu, baigiant progresinių mokesčių įvedimu, rašo „Verslo žinios“

Ekonomistai ir verslininkai stveriasi už galvų paskaitę politinių partijų rinkimines programas – tiek populistinių šūkaliojimų senokai negirdėta.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Ekonomistai ir verslininkai stveriasi už galvų paskaitę politinių partijų rinkimines programas – tiek populistinių šūkaliojimų senokai negirdėta.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-17 11:16, atnaujinta 2018-03-17 08:01

Ekspertai ir verslas paviešintose partijų programose mato didesnį ar mažesnį populizmo užtaisą. Nerijaus Mačiulio, „Swedbank“ vyriausiojo ekonomisto, nuomone, bene pavojingiausias ekonomikai siūlymas, kuris atsidūrė bent kelių parlamentinių partijų programose, yra pažadas didinti minimalią mėnesio algą (MMA).

„Jis kartojasi beveik visų partijų programose, todėl partijoms bus sunkoka jo atsisakyti net suformavus koalicinę Vyriausybę. Skiriasi tik skaičiai – vieni siūlo didesnę nei 1.500 Lt, kiti – 1.800 Lt, treti – per 1.000 Lt MMA. Tačiau pažiūrėjus, kad vidutinis atlyginimas, tarkime, Panevėžio, Šiaulių ar Švenčionių rajonuose nesiekia 1.500 Lt neatskaičius mokesčių, akivaizdu, kad tokie siūlymai prieštarauja logikos ir matematikos dėsniams“, – sako jis.

Ekonomistai ir verslininkai stveriasi už galvų paskaitę politinių partijų rinkimines programas – tiek populistinių šūkaliojimų senokai negirdėta. Guodžia tik tai, kad niekas tų programų netraktuoja rimtai ir mano, jog po rinkimų jos keliaus į šiukšlių dėžę.

„Tie, kurie kalba apie 1.500 ar 1.800 Lt minimalų atlyginimą, matyt, susipykę su sveiku protu. Nėra verslo reikalai tokie geri, kad jis galėtų mokėti tokias algas“, - sako Vaclovas Kontrauskas, restorano „Ida Basar“ generalinis direktorius, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.