Naujas rinkimų pažadas – baseinai

Anksčiau tik aptakius pažadus apie geresnį gyvenimą žarstę politikai po šalies sportininkų sėkmės Londone perėjo prie konkretesnės retorikos, ėmė varžytis, kuris pažers skambesnių pažadų dėl naujų baseinų statybos.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Aug 22, 2012, 8:50 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:00 AM

Šių varžybų lyderiu gali pretenduoti tapti premjeras A. Kubilius.

Valdininkai pastaruoju metu nėrėsi iš kailio rengdamiesi išreklamuotai Vyriausybės vadovo akistatai su olimpiados laureatais.

Neabejojama, kad premjeras parodys ne tiktai prizininkams skirtus čekius, bet ir nutarimo projektą, kuris turi įrodyti, jog valdžia myli sportininkus.

Šiuo Vyriausybės nutarimu siūloma Klaipėdoje planuojamą pastatyti 50 metrų ilgio tarptautinius reikalavimus atitinkantį baseiną su sveikatinimo centru pripažinti valstybei svarbiu ekonominiu projektu.

Tiesa, dar vasarį Vyriausybė šiam baseinui, į kurį ketinama investuoti ne mažiau kaip 38 mln. litų, buvo suteikusi tik prioritetinio projekto statusą. Bet artėjantys rinkimai ir troškimas pasišildyti tautos didvyriais tapusių sportininkų šlovės spinduliuose daro stebuklus.

Todėl po plaukikės R. Meilutytės auksinio finišo Ūkio ministerijos valdininkams teko skubiai perrašyti ankstesnius dokumentus. Žaibo greičiu vyko ir projekto derinimas su kitomis valdžios institucijomis, ir visuomene. Tam buvo paskirtos penkios dienos.

Aišku, niekas neprieštaravo. Kas galėtų išdrįsti?

Juk tas pats premjeras, neapdairiai pasidžiaugęs, kad pergalių Londone pavyko pasiekti ir neturint gerų bazių, buvo kone sumaišytas su žemėmis.

Užtat jo kolegos nutarė elgtis gudriau. Antai A. Valinskas atkreipė į save dėmesį rūpindamasis šešėlyje palikto boksininko E. Petrausko pirmojo trenerio V.Murausko reikalais.

Šalies vadovei simpatijomis nespinduliuojantis politikas netgi kreipėsi į D.Grybauskaitę kviesdamas pagerbti Šilutėje gyvenantį trenerį. Mostas gražus, bet su rinkimų kvapu, mat A.Valinskas kandidatuoja būtent Šilutėje.

Kažin ar tik neatvės politikų įkarštis rūpintis sportu po rinkimų?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.