Pažymėjimus studentams gamins tik Lietuvos studentų sąjunga

Siekdama užtikrinti sklandų Lietuvos studento pažymėjimo (LSP) išdavimo procesą, Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) nusprendė LSP platinimo teises šiais metais suteikti tik Lietuvos studentų sąjungai. Iki šiol daugiau nei dešimt metų LSP platino ir kita nacionalinė, Lietuvos studentų atstovybių, sąjunga. Kaip seksis išduoti LSP didesniam, nei iki šiol skaičiui studentų, priklausys ir nuo aukštųjų mokyklų administracijų geranoriškumo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2012, 6:27 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:54 AM

„Esame pasirengę pagaminti LSP visiems Lietuvos studentams. Tačiau kad šis procesas būtų greitas ir efektyvus, aukštosios mokyklos turi suteikti duomenis apie savo studentus. Tik tada, kai juos turėsime, galėsime patikrinti studento, kuris kreipiasi, statusą ir įvykdyti LSP gamybos užsakymą“, – sako Studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis. Pagalbos tikimasi ir iš atitinkamų aukštųjų studentų savivaldų.

Aukštųjų mokyklų, kurių studentams Lietuvos studentų sąjunga pažymėjimus gamino ir iki šiol, pirmakursiams LSP bus išduodami jau nuo pirmadienio, rugsėjo 3-osios. Pirmieji pažymėjimą gaus anksčiausiai jį užsisakiusieji. Taip pat, aukštųjų administracijos privalo išduoti pažymas, kurios patvirtina studento statusą ir suteikia transporto nuolaidas. Šių pažymų formą Sąjungos prašymu patvirtino ŠMM ir LR Susisiekimo ministerija. Pažymos galios iki spalio 1 dienos.

Atpigo litu

Aukštesnių kursų studentams rekomenduojama ne prasitęsti senojo pavyzdžio LSP už 11 Lt, o pasikeisti jį į naują ir sumokėti litu pigiau – 10 Lt. Studentų sąjunga primena, kad šiais metais platinamas pažymėjimas kartu yra ir elektroninė piniginė, lojalumo kortelė. Jis suteiks papildomų nuolaidų ir komercinių pasiūlymų studentams.

Ateityje naujos kartos studento pažymėjimui planuojama priskirti ir daugiau funkcijų – įdiegti atsiskaitymo už kopijavimo, maitinimo bei kitas paslaugas sistemą, leisiančią išvengti kylančių nepatogumų, kuomet piniginėje pritrūksta smulkių monetų ar norint greičiau atsiskaityti už suteikiamas paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.