Rugsėjo 1-oji Kaune buvo rami, pareigūnai laukia pirmadienio vakaro

Praėjusį šeštadienį paminėta Mokslo ir žinių diena Kaune praėjo ypač ramiai, miesto centre budėję policijos patruliai masinių nepilnamečių girtavimo atvejų neužfiksavo. Pareigūnai telkia pajėgas ir ruošiasi pirmadienio vakarui, kai į miesto gatves išėjęs jaunimas ims šėlioti.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Sep 3, 2012, 8:05 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:43 PM

Pagaliau jaunimas išmoko kultūringai švęsti arba bijo už girtavimą viešoje vietoje gresiančių sankcijų. Tokią išvadą buvo galima padaryti rugsėjo 1-ąją kartu su Kauno policijos patruliais pasivažinėjus po vakarėjantį miesto centrą.

Džiugu, kad neteko pastebėti tokių orgijų, kokios vykdavo prieš kelerius metus, kai senamiestyje tiesiog ant žolės sėdintys nepilnamečiai iš „bambalių“ masiškai gerdavo stiprų alų, o Centro policijos komisariate netilpdavo visi sulaikytieji. Net ir sustojus policijos patrulių ekipažui 13-15 metų „vyrai“ nelabai suprasdavo, ko iš jų norima. Girti paaugliai stebėdavosi, tikindavo nežinoję, kad jiems draudžiama ne tik gerti, bet ir turėti alkoholio, prisiekinėdavo negirdėję, kad visiems be išimtiems galioja draudimas girtauti viešoje vietoje.

Praėjusio šeštadienio vakarą penkias valandas kartu su policijos patruliais po Kauno centrą važinėjęs lrytas.lt žurnalistas įsitikino, kad jaunimas pagaliau išmoko naujųjų mokslo metų pradžią paminėti kultūringai.

Senamiestyje, šalia Kauno rotušės, buvo sulaikyta vienintelė viešosios tvarkos pažeidėja - girtutėlė 14-metė, kuri gatvėje vėmė. Paauglė tikino nieko bloga nepadariusi, sakė, kad jai jau sukako 18 metų. Vienos Kauno mokyklų moksleivė pradžioje maldavo paleisti, melavo, pasakė netikrą vardą bei pavardę, tad buvo nuvežta į policijos komisariatą, kur į alkoholio matuoklį įpūtė net 1,8 promiles alkoholio. Čia ji ir toliau melavo, nurodė net du skirtingus „savo“ vardus bei pavardes.

Po kurio laiko supratusi, kad apgauti policininkų pavyks, ji pasakė savo duomenis. Pasiimti girtutėlės dukters į Centro policijos komisariatą atvyko tėvai, jiems teks atsakyti už paauglės nepriežiūrą.

Per tarnybinį radijo ryšį policijos budėtojai patrulius tą vakarą nuolat informuodavo apie kaimynų skundus dėl sklindančio triukšmo, buvo užfiksuoti keli smurto artimoje aplinkoje atvejai. Mokslo ir žinių dieną girtas vyras smogė žmonai į veidą ir sulaužė nosį, kitas kaunietis švaistėsi kumščiais ir grasino sumušti sutuoktinę, ji prašė pareigūnų pagalbos. Dėl pašonėje, Ryšių muziejaus kiemelyje vykstančio itin triukšmingo koncerto pareigūnams skundėsi užmigti negalėję Kauno arkivyskupijos kurijos dvasininkai. Pareigūnai buvo bejėgiai – leidimą triukšmingam renginiui buvo išdavusi miesto savivaldybė.

Rugsėjo 1-ąją į miesto centrą bei senamiestį aptarnaujantį policijos komisariatą už įvairius viešosios tvarkos pažeidimus pakliuvo dar 4 asmenys, kuriems iki pilnametystės trūksta vos kelių mėnesių, bei 19 pilnamečių. Per parą Kauno policijos įstaigoje ne savo valia apsilankė 49 asmenys, iš kurių 11 buvo nepilnamečiai.

Pirmadienį, rugsėjo 3-iąją, į Kauno centrą pasipylė tūkstančiai moksleivių bei studentų. Jų ypač pagausėjo po vidurdienio, kai mokyklose baigėsi šventiniai renginiai.

Jaunuoliai būriavosi Laisvės alėjoje bei senamiestyje, „okupavo“ kavines ir barus. Kauno policijos pareigūnai tikino nuo popietės atidžiai stebintys, ar alkoholis neparduodamas nepilnamečiams, o vakare miesto centre bus sustiprintas policijos patruliavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.