Garbė – svarbu, pinigai – taip pat

Į Seimą besiveržiantys politikai rinkimų kampanijos metu stengiasi sutviskėti naujomis spalvomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2012-09-20 08:13, atnaujinta 2018-03-16 16:36

Štai Pajūrio vienmandatėje apygardoje liberalcentristams atstovaujantis R. Palaitis rinkimų vajų pradėjo kitaip, čiupdamas už gerklės toje pačioje apygardoje leidžiamą laikraštį – padavė jį į teismą. Mat Palangos leidinys išdrįso perspausdinti nepalankų politikui rašinį.

Kas šiame ginče teisus, teismai aiškinsis tik rinkimams pasibaigus.

Bet kirba įtarimas, kad politikui svarbu ne tik užgauta savimeilė. Mat jis paprašė laikraščio sąskaitose areštuoti 80 tūkstančių litų. Tokia suma kandidatas į Seimą įvertino žalą, kurią jam leidinys esą galėjęs padaryti.

Pareiškime teismui R. Palaitis prisipažino rinkimų kampanijai suplanavęs išleisti būtent 80 tūkst. litų.

Gal politikas nesitiki laimėti, jei būsimas išlaidas jau nurašė į nuostolius, kuriuos nusprendė atgauti iš laikraščio, iš anksto jį apkaltinęs dėl galimos nesėkmės rinkimuose?

Buvusio vidaus reikalų ministro prašymas provincijos teisėjai padarė įspūdį. Netgi nepateikus įrodymų apie politiko galimai patirtą turtinę žalą, Palangos apylinkės teismas skubiai nutarė areštuoti laikraščio sąskaitas, nors ten tų tūkstančių – nė kvapo.

Teismo nutartį vykdantis antstolis žengė dar toliau – įmonėms uždrausta atsiskaityti su leidiniu už suteiktas paslaugas.

Finansinės kilpos veržiamam laikraščiui, kuris siejamas su konservatoriais, už skelbimus gaunamų lėšų jau nebeužtenka atsiskaityti su spaustuve ir jo leidyba artimiausiu laiku gali sustoti.

Jei taip atsitiktų, R.Palaitis patiestų dar vieną zuikį – svarbios rinkimų vajaus tribūnos netektų ir grėsmingas jo varžovas šioje vienmandatėje apygardoje buvęs kurorto meras konservatorius P. Žeimys.

Taigi dabar tik rinkėjų balsavimas parodys, kokia kandidatų taktika – vaisingiausia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.