Airijos lietuvių sąskrydyje prisimintas Atlantą perskridusio lietuvio žygdarbis

Lietuvos ambasadorius Dubline Vidmantas Purlys rugsėjo 22 dieną tradiciniame Balinraubo miestelyje rengiamame Airijos lietuvių sąskrydyje  „Mums vis dar reikia sparnų“ teigė, jog kaip ir praeityje, taip ir dabar aktyvius užsienio lietuvius suvienija meilė Tėvynei.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2012, 12:18 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:41 PM

„Sąskrydžio dalyvius vienija meilė Lietuvai ir pagarba gimtajam kraštui. Tai jausmai, kurie ketvirtajame praeito amžiaus dešimtmetyje įkvėpė ir JAV gyvenusį lietuvį Feliksą Vaitkų atlikti tikrą žygdarbį – sudėtingomis sąlygomis perskristi Atlanto vandenyną. Jo atminimą tradiciškai pagerbiame šios šventės metu“, – sakė V. Purlys.

Vakarų Airijoje susirinkusius tautiečius taip pat pasveikino Airijos lietuvių bendruomenės pirmininkas Arūnas Teišerskis, kuris perskaitė Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės sveikinimą.

Rugsėjo 22–23 d. vykusiame sąskrydyje veikė lietuviškų rankdarbių ir kulinarinio paveldo mugė, lietuviškas Dublino mažasis teatras rodė spektaklį vaikams, vyko vakaronė, kurioje pasirodė Balinraubo bendruomenės mokyklos tradicinės airiškos muzikos ir šokių kolektyvas, buvo aukojamos Šv. Mišios už 1935 metais Balinraube avariniu būdu nusileidusį F. Vaitkų, miesto gatvėmis iki „Lituanica II“ nusileidimo vietos nusidriekė iškilminga šventės dalyvių eisena.

Sąskrydį jau šeštus metus organizuoja Airijos lietuvių bendruomenės Mėjaus skyriaus organizacinis komitetas. Renginį remia Užsienio reikalų ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.