Politikams į kaulus duos pats Geležinis vilkas

Internete ėmė plisti iš legendos atgijusio Geležinio vilko pėdsakai. Jis kovoja su korupcija, aukštomis šildymo kainomis ir duoda į kaulus Vilniaus merui. Sakytumėte, kad prieš rinkimus tokių herojų pilnos pakampės, bet šis personažas ne tik nesiveržia į valdžią, jis apskritai realybėje neegzistuoja. Tai kelių kūrybingų žmonių iniciatyva atgaivinta legenda, kuri kiekvieną dieną įsivelia į naujas intrigas ir gelbėja Lietuvą nuo blogio.

Kokiuose susitikimuose dalyvauja ir ką veikia mistinis herojus, lemia žiniasklaidoje skelbiamos aktualijos.
Kokiuose susitikimuose dalyvauja ir ką veikia mistinis herojus, lemia žiniasklaidoje skelbiamos aktualijos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2012, 2:53 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:50 PM

Prieš mėnesį socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė plisti žinutės, kviečiančios stebėti sostinės herojaus žygdarbius. Patekus į miesto legendai skirtą puslapį tapo akivaizdu, kad subtilios ironijos dozės čia neišvengė įtakingi Lietuvos verslininkai, politikai ir mergaite praminta žiniasklaida.  

Dieną – žurnalistas, naktį – superherojus

Pagrindinis naujai kuriamos legendos herojus dieną dirba žurnalistu, o naktį tampa superherojumi, kuris aiškinasi santykius su politikais, padeda sučiupti niekdarius. „Geležinis vilkas yra vakarietiškosios herojų kultūros, žurnalistikos ir senosios Vilniaus legendos mišinys“, - sako Geležinio vilko žygdarbius aprašantis Nerijus.

Kokiose susitikimuose dalyvauja ir ką veikia mistinis herojus, lemia žiniasklaidoje skelbiamos aktualijos. „Mes kiekvieną dieną pasiimame kokią nors naujieną ir stengiamės prie jos pridėti Geležinį vilką. Tai yra tam tikra parodija“, – kaip kuriama nauja legenda, pasakoja viena iš projekto autorių Monika.

Kokybišku žurnalistiniu stiliumi plėtojamas ironiškas projektas galėtų kelti įtarimų dėl jo priklausomumo kokiai nors partijai. Tačiau miesto legendos kūrėjai kratosi bet kokių ryšių su konkrečiomis politinėmis grupėmis. 

Vilkui nereikia nertis iš kailio

Kaip atrodo Geležinis vilkas, neatskleidžiantys jo kūrėjai kol kas nesibaimina, kad vieną dieną sulauks nemalonaus pajuokos objektais tapusių politikų ar verslininkų skambučio į duris. „Jeigu „Dviračio šou“ dešimt metų gali atviru tekstu tyčiotis iš politikų, tai kodėl negalima to daryti subtiliai ir net neminint tikrų vardų?“ – sako projekto autorė Monika.

Nors tikri vardai kuriant naują miesto legendą ir neminimi, tačiau projekto autoriai palieka pakankamai daug nuorodų į asmenis, kuriuos šaržuoja. Žurnalistinio komikso žanrą plėtojantys aktyvistai į legendą jau spėjo įpinti sostinės veidus – kunigaikštį Vilgaudą, pinigų kaulytoją Rožytę, daug žadantį miesto merą.

Taip pat galima pamatyti į Antaną Bosą arba Vladimirą Romanovą panašius personažus.

Projekto autoriai žada, kad jau netrukus Geležinis vilkas į kaulus duos ir rinkiminiais pažadais besisvaidantiems politikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.