Ką parlamente norėtų matyti Lietuvos homoseksualai?

Iki rinkimų belikus mažiau nei savaitei, politikai neriasi iš kailio dėl kiekvieno rinkėjo balso. Viešumoje vis aktyviau besireiškiantys  Lietuvos homoseksualai yra svarbi rinkėjų grupė – tai prieš ketverius metus patvirtino Seimo rinkimai, kuomet bene aktyviausiai jų idėjas remianti politikė - socialdemokratė Aušrija Marija Povilionienė - iš 80-osios sąrašo vietos pakilo į 11-ąją ir užėmė kėdę parlamente.

Lietuvos homoseksualus ir biseksualus vienijanti Lietuvos gėjų lyga taip pat tikina, kad „duoda laisvę kiekvienam rinkimuose balsuoti savo nuožiūra“.<br>123rf
Lietuvos homoseksualus ir biseksualus vienijanti Lietuvos gėjų lyga taip pat tikina, kad „duoda laisvę kiekvienam rinkimuose balsuoti savo nuožiūra“.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

2012-10-10 08:10, atnaujinta 2018-03-16 05:40

Šiemet Seimo rinkimuose homoseksualus vienijančios organizacijos teigia jokių kandidatų neremiančios, bet viešai skelbiama informacija su „balsavimo rekomendacijomis“ byloja ką kita.

Formaliai neremia nieko

Tolerantiško jaunimo asociacija, užsiimanti pakantumą skatinančiais socialiniais projektais ir ypatingą dėmesį skirianti tolerancijai homoseksualų atžvilgiu, teigia oficialios vieningos pozicijos rinkimuose neturinti.

„Galime kalbėti apie asmenines asociacijos narių nuomonės, bet nurodyti, už ką balsuoti, tikrai neketiname“, – portalui lrytas.lt sakė organizacijos vadovas Artūras Rudomanskis.

Lietuvos homoseksualus ir biseksualus vienijanti Lietuvos gėjų lyga taip pat tikina, kad „duoda laisvę kiekvienam rinkimuose balsuoti savo nuožiūra“.

Internete - detalūs nurodymai

Tačiau visuomeninė Lietuvos gėjų ir lesbiečių svetainė Gayline.lt pateikia konkrečius nurodymus, kur ir už ką balsuoti. Kaip rašoma svetainėje, „GayLine.lt partneriai prašo balsuoti už LSDP sąraše esančius žmogaus teisių gynėjus juos reitinguojant“.

„Apsispręsti padeda“ keturios socialdemokračių pavardės: pirmųjų LGBT eitynių globėja ir Partnerysčių įstatymą teikusi Marija Aušrinė Pavilionienė, kairiųjų judėjimo „NK95“ steigėja, politologė Jolanta Bielskienė bei žmogaus teisių aktyvistės Margarita Jankauskaitė ir Giedrė Purvaneckienė. Neprijaučiantiems socialdemokratų pažiūroms balsuoti siūloma už Liberalų sąjūdžio sąraše esančius Eligijų Masiulį, Dalią Kuodytę, Arminą Lydeką, Tomą Baranovą.

Gayline.lt pateikia ir vienmandačių apygardų rekomendacijas. Tiesa, apgailestaujama, kad kad „ne kiekvienoje apygardoje galime rekomenduoti politiką, kuris gerbia žmogaus teises“.

Tiems, kurių apygardų sąraše nėra, homoseksualai pataria nepalaikyti „akivaizdžiai homofobiškų“ partijų atstovų: Tėvynės Sąjungos – LKD, Tvarkos ir teisingumo partijos, Darbo partijos,  taip pat „nykštukinių partijų, kurias remia pro-nacistiniai veikėjai“.

Dėmesio skiriama ir socialdemokratui Algirdui Butkevičiui, už kurį „balsuoti ir reitinguoti būtų klaida“.

Balsavimo rekomendacijas portale Gayline.lt pasirašė ir pats Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovas Artūras Rudomanskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.