Afrikoje įkalintą kaunietę dainininkę netrukus aplankys mama

„Skendime nežinomybėje. Vyksta tyrimas, bet Kristinai kaltinimai iki

K. Biskaševskajos likimas - visiškai neaiškus. Jai dar oficialiai nepateikti kaltinimai, nors po sulaikymo praėjo jau 2,5 mėnesio.<br>LNK nuotr.
K. Biskaševskajos likimas - visiškai neaiškus. Jai dar oficialiai nepateikti kaltinimai, nors po sulaikymo praėjo jau 2,5 mėnesio.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2012-10-12 22:23, atnaujinta 2018-03-16 03:43

Tanzanijos policija paskelbė, kad rugpjūčio 29 dieną Kilimandžaro oro uoste patikrinus 20-metės K. Biskaševskajos rankinę, joje rasta 3,7 kilogramo heroino, kurio vertė kvaišalų rinkoje siekia 600 tūkst. litų.

Informacijos apie Mošio miesto kalėjime uždarytos muzikinių televizijos projektų dalyvės, laidos „2 minutės šlovės“ finalininkės K. Biskaševskajos bylą beveik negauna nei jos artimieji, nei Lietuvos diplomatinės institucijos.

Žinių iš nekalbių Tanzanijos pareigūnų bando išpešti šioje šalyje dirbantis advokatas, kurį surado Kristinos šeimos nariai. Su juo neseniai buvo sudaryta atstovavimo sutartis.

Netrukus T. Biskaševskaja planuoja pati skristi į Afriką ir susitikti su dukra.

Ten moteris su Kristina ne tik aptars bylos eigą, pagalbos galimybes, bet ir savo akimis įsitikins, ar advokatas sako tiesą, jog gyvenimo sąlygos dukteriai kalėjime yra geros.

Anksčiau T. Biskaševskaja buvo užsiminusi, kad Kristinos padėtis nėra labai prasta.

Tačiau šiandien jos tonas nebuvo optimistiškas. „Nenoriu daug pasakoti, nes ir pati nedaug ką žinau. Dukters nelaimė man drasko širdį. Trokštu, kad ji kuo greičiau ištrūktų iš kalėjimo ir grįžtų į Lietuvą“, - pasakojo K. Biskaševskajos motina.

T. Biskaševskaja įsitikinusi, kad Kristina buvo neteisingai apkaltinta - tikriausiai jai tuos narkotikus kažkas pakišo.

K. Biskaševskaja savo kaltę kategoriškai neigia. Sulaikymo metu ji iš Tanzanijos per Etiopiją ruošėsi skristi į Briuselį.

Kaip Kristina atsidūrė Afrikoje - didžiulė mįslė. Mergina rugpjūtį buvo dešimčiai dienų išskridusi į Italiją ir tėvams net neužsiminė, kad planuoja aplankyti dar kurią nors kitą šalį.

Tanzanijoje bausmės už narkotikų gabenimą - itin griežtos. Kristinai gresia 20 metų nelaisvė arba kalėjimas iki gyvos galvos.

K. Biskaševskaja anksčiau nė karto nebuvo pakliuvusi į teisėsaugos akiratį ar užmezgusi ryšius su įtartinais draugais. Kristina šlykštėjosi narkotikais, pati niekada jų nevartojo.

Dainuojančiai ir fortepijonu skambinančiai merginai prieš suėmimą vėrėsi karjeros vartai. Baigusi Miko Petrausko muzikos mokyklą, Kristina rengėsi stoti į Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademiją, dalyvauti naujuose konkursuose.

Rugsėjo pabaigoje kaunietė ruošėsi dalyvauti Loret de Maro mieste (Ispanija) kasmet vykstančiame tarptautiniame muzikos konkurse „Opus“, kuriame 2010 metais įveikė visus varžovus, tačiau likimas netikėtai ją nubloškė į kalėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.