Mistikos išsiilgę šiauliečiai gali trypti takus energetiniame labirinte

Šiauliuose į sutvarkytą Talkšos ežero krantinę užsukusius miestiečius bei miesto svečius pasitinka ne tik Šiaulių įžymybe jau tapti spėjusi skardinė lapė, bet ir šalia jos neseniai atsiradęs energetinis labirintas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 15, 2012, 6:50 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:22 AM

Žvelgdami į pievoje sukaltus kuolelius ir prie jų priraišiotas virves kai kurie šiauliečiai piktinasi sudarkytu kraštovaizdžiu, o kai kurie stabtelėję prie šio labirinto informacinės lentos nusprendžia pasukti labirinto takais ir įsitikinti, ar tai, kas skelbiama apie energetinį labirintą, yra tiesa.

Talkšos ežero pakrantėje energetinį labirintą įrengė šiaulietis dizaineris, kultūros istorikas, kraštotyrininkas Vilius Puronas.

Dizainerio kūriniai sukėlė diskusijas

Pastaruoju metu Šiaulių turizmo informacijos centro (TIC) projektų vadybininku dirbantis V. Puronas portalui lrytas.lt sakė, kad realizuoti energetinio labirinto idėją jam pasiūlė kelių Šiaulių sveikatingumo organizacijų nariai.

Įrengti labirintą padėjo Šiaulių tardymo izoliatoriaus kaliniai.

„Kol kas šis labirintas tėra laikinas. Jei jis ims traukti žmones, tada bus galima pasvarstyti ir apie tolesnį labirinto likimą. Galbūt bus nuspręsta šį labirintą paversti stacionariu statiniu“, - svarstė V. Puronas, kurio pastarieji darbai – šalia Talkšos ežero atsiradusi skardinė lapė ir Šiaulių arenos prieigose stovinti skardinė kompozicija „Penktasis kėlinys“, vaizduojanti kaklaraištį ryšintį krepšininką – sukėlė šiauliečių diskusijas.

Nemažai miestiečių piktinosi, kad iš anksto nesuderintose vietose pastatytos iš skardos pagamintos kompozicijos darko miesto veidą, kiti priešingai – tvirtino, kad šie kūriniai Šiaulius pagyvina.

Miesto vaizdo labirintas nedarko?

Į klausimą, kodėl energetinis labirintas atsirado būtent toje vietoje, V. Puronas atsakė, kad ši vieta yra mėgstama žmonių.

„Nemažai į Šiaulius atvykstančių turistų apsilanko Kryžių kalne, po to apžiūri lapę ir traukia į kitą miestą. Be to, energetiniu požiūriu, ši vieta yra pakankamai patraukli - netoliese yra senosios miesto kapinės“, - aiškino Šiaulių TIC projektų vadybininkas.

Nors energetinio labirinto projektas su miesto architektūros skyriumi nebuvo derintas, V. Puronas sakė, kad šį projektą kuravusi vicemerė Danguolė Martinkienė garantavo, kad problemų dėl to nekils.

„Pora į velėną įkaltų kuolelių tikrai nesudarkys miesto vaizdo“, - tvirtino pats Šiaulių miesto dizaineriu anksčiau dirbęs V. Puronas.

Labirintas traukia žmones

Paklaustas, ar pats tiki energetinio labirinto galiomis, V. Puronas nuo tiesioginio atsakymo diplomatiškai išsisuko.

„Esu šiaurietis, pabaltijietis. Gal mano tauta paprasčiausiai neišsaugojo ar pamiršo šią išmintį, kuri pas mus vėl atkeliavo iš Rytų. Jei žmonėms vaikščiojimas po tokį labirintą teikia džiaugsmo, tegul jie tai turi, juolab kad tas jų džiaugsmas man gyventi netrukdo“, - sakė V. Puronas.

Šalia energetinio labirinto pastatytoje informacinėje lentoje skelbiama, kad šis iš septynių ratų sudarytas labirintas yra puikiausia vieta medituoti, rasti atsakymus į rūpimus klausimus ar paprasčiausiai – nusiraminti.

Teigiama, kad energetiniai labirintai egzistavo jau prieš 4000 metų ir kad jie yra minimi visose pagrindinėse religijose.

Kad neseniai Šiauliuose atsiradęs energetinis labirintas traukia žmones, byloja jame išminti takai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų