Raseiniuose maišą su rinkimų biuleteniais išnešusios komisijos narės pateko į policiją

Pirmadienį vakare Raseinių policija sulaikė tris iš Raseinių rinkimų apygardos maišą su rinkėjų balsais išnešusias moteris.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 15, 2012, 10:06 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:22 AM

Maišą iš Raseinių rinkimų apygardos išsinešančias moteris pastebėjo ir apie tai policijai pranešė netoliese esančioje būstinėje vakaroję Darbo partijos Raseinių skyriaus nariai.

Į policiją nuvežtos vienos Raseinių rinkimų apylinkės komisijos pirmininkė, jos pavaduotoja ir sekretorė paaiškino, kad maišą su rinkėjų balsais jos gavo iš Raseinių rinkimų apygardos pirmininkės Birutės Daukšienės, kuri balsus liepė perskaičiuoti.

Darbo partijai priklausanti B. Daukšienė nuvykusi į policijos komisariatą pripažino davusi rinkimų apylinkės komisijos narėms maišą su rinkėjų balsais ir liepusi juos perskaičiuoti.

Portalui lrytas.lt B. Daukšienė paaiškino, kad gavus Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nurodymą perskaičiuoti 5 procentus balsų (toks nurodymas buvo duotas visoms rinkimų apygardoms) rinkimų komisijos atstovai dalyvaujant stebėtojams perskaičiavo du maišus rinkimų biuletenių.

„Viename maiše radome kai kurių neatitikimų, todėl išsikvietę šios apylinkės atstoves liepėme pasiimti maišą ir iki rytojaus ryto perskaičiuoti jame esančius balsus. Aišku turėjome tai daryti apygardoje, bet pastarąją parą temiegojome vos keturias valandas, todėl nugalėjo nuovargis“, - teisinosi E. Daukšienė.

Raseinių rinkimų apygardos pirmininkė patikino, kad minėtame maiše esančių biuletenių perskaičiavimas jokios įtakos galutiniams rinkimų rezultatams šioje apygardoje neturės.

Viemandatėje Raseinių rinkimų apygardoje daugiausia balsų (29,07 proc.) gavo socialdemokratas Edmundas Jonyla. Antrąją vietą užėmė 24,32 procentų rinkėjų balsų gavęs Darbo partijos atstovas Darius Ulickas. Nedaug iki antrojo rinkimų etapo pritrūko trečioje vietoje (23,54 proc. balsų) likusiai Raseinių rajono mero Remigijaus Ačo žmonai – save iškėlusiai Vidai Ačienei.

Visos trys į policijos komisariatą su rinkimų biuletenių maišu atvežtos rinkimų apylinkės komisijos narės po apklausos buvo išleistos į namus. Maišas su rinkėjų balsais vėl grąžintas Raseinių rinkimų apygardos komisijai.

Ar dėl šio incidento bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, bus sprendžiama išsiaiškinus visas šio įvykio aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu