Keturi parlamentarai rugsėjį praleido daugiau kaip pusę posėdžių

Rugsėjo mėnesį daugiau kaip pusę

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 17, 2012, 5:04 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:14 AM

Kaip Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje trečiadienį informavo jos pirmininkas Algimantas Salamakinas, Krikščionių partijos frakcijos atstovas Jonas Ramonas iš septynių posėdžių praleido šešis, konservatorius Vaidotas Bacevičius, Krikščionių partijos frakcijos atstovė Donalda Meiželytė ir konservatorius Naglis Puteikis - po keturis.

Ši medžiaga perduodama Seimo valdybai, kuri spręs, ar minėtiems parlamentarams mažinti atlyginimą.

Etikos ir procedūrų komisijos narys V. Bacevičius sakė posėdžius praleidęs, nes sirgo šeimos nariai, bet tvirtino pasiteisinimo neieškosiąs: „Sirgo žmona, vaikas, bet pažymų aš neieškosiu, sumažinkit, sutinku, esu kaltas“.

Komisija balsavo, ar konservatoriaus praleistus posėdžius pateisinti, balsams pasiskirsčius po lygiai jo atvejis irgi perduotas vertinti valdybai.

Seimo statutas numato, kad Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu.

Remiantis Etikos ir procedūrų komisijos išvadomis, atlyginimas sumažinamas Seimo valdybos sprendimu. Suma, kuria sumažinamas Seimo nario atlyginimas, išskaitoma iš Seimo nario artimiausio mėnesio atlyginimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.