I. Degutienė apskųsta VRK dėl nemokamų bilietų, kuriuos finansuoja Kultūros ministerija

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 28 dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2012, 7:45 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:04 PM

Darbo partija ketvirtadienį pranešė kreipusis į VRK „dėl viešojoje erdvėje paskleistos informacijos apie Seimo pirmininkės konservatorės Irenos Degutienės vykdytą galimą rinkėjų papirkinėjimą“.

„Darbiečiai“ remiasi internete paskelbtu Klaipėdos miesto jungtinės pagyvenusių žmonių bendrijos pirmininkės Aldonos Marijos Gedvilienės kreipimusi, kuriame moteris, be kita ko, teigia, jog bendrija yra parašiusi kreipimąsi į parlamento vadovę, „kuriame išdėstyta daugelis mūsų problemų ir štai jos atsakas - nemokami bilietai į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą, žinoma, tai visų mūsų problemų neišsprendžia, tačiau pirmą kartą nors dėmesio sulaukėme“.

Seimo pirmininkės atstovas spaudai Juozas Ruzgys BNS patvirtino, kad Seimo priimamąjį rugsėjo 4 dieną pasiekė Klaipėdos miesto jungtinės pagyvenusių žmonių bendrijos kreipimasis, tačiau priimamasis rašto net neparodė I. Degutienei, o iškart jį nukreipė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui, pastarasis kreipimąsi nusiuntė Vyriausybei, o ši atsakymą nurodė parengti Socialinės apsaugos, Aplinkos, Kultūros ir Sveikatos apsaugos ministerijoms.

A. M. Gedvilienė kreipimesi į I. Degutienę rašė, kad Lietuvoje neskiriama pakankamai dėmesio pensininkams, jiems neteikiama pilnavertė medicinos pagalba, susibūrus į klubą nesuteikiamos patalpos. Rašte taip pat užsiminta, kad Vyriausybė turėtų padėti senjorams organizuojant jų laisvalaikį.

Spalio 17 dieną socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas uostamiesčio senjorams nusiuntė atsakymą, kad neturi galimybių suteikti patalpų, o dėl laisvalaikio praleidimo patarė pagalbos kreiptis į Klaipėdos savivaldybę.

Tuo metu spalio pradžioje startavo Klaipėdos valstybinis muzikinio teatro ir Kultūros ministerijos projektas „Teatras senjorams“, kai garbaus amžiaus Vakarų Lietuvos gyventojams skiriama nemokamų bilietų į spektaklius.

Teatro atstovė spaudai Jovita Navickaitė ketvirtadienį BNS sakė, kad šį projektą finansuoja Kultūros ministerija iš Regionų plėtrai skirtos programos. Nuo spalio 6-osios iki gruodžio 15-osios nemokamai teatre turėtų apsilankyti 2000-3000 senjorų.

Paklausta, ar Seimo pirmininkė I. Degutienė kaip nors dalyvauja šiame projekte, teatro atstovė atsakė neigiamai.

Tuo metu Klaipėdos miesto jungtinės pagyvenusių žmonių bendrijos pirmininkės pavaduotoja Liuba Krūminienė BNS sakė mananti, kad nemokami bilietai į spektaklius atsirado po kreipimosi į parlamento vadovę.

„Mes labai vertiname tokį gestą“, - sakė ji ir pabrėžė, kad su Seimo rinkimais jų kreipimasis nebuvo susijęs.

Paklausta, kokiu būdu jų organizacija gauna nemokamus bilietus, atsakė, jog „per Muzikinį teatrą“.

Minėtos organizacijos vadovė A. M. Gedvilienė ketvirtadienį BNS teigė dar rugpjūtį, kai I. Degutienė lankėsi uostamiestyje, jai įteikė minėtą kreipimąsi. Kadangi po kurio laiko ją pasikvietė Klaipėdos muzikinio teatro administracija ir pranešė, kad organizacijos nariams skiriama nemokamų bilietų į spektaklius, moteris prisipažino pamaniusi, kad tai Seimo vadovės nuopelnas.

„Mes taip numanėme. Nematau kitos asmenybės, kuri galėtų taip pasielgti, tai mus be galo pradžiugino“, - sakė klaipėdietė.

Ji pripažino, jog per susitikimą su Muzikinio teatro vadovybe I. Degutienės pavardė neminėta. Sužinojusi, kad bilietus finansavo Kultūros ministerija, senjorė atsiduso: „Mes juk nežinome, kaip viskas daroma. Mes politikoje nedalyvaujame.“

J. Ruzgys BNS tvirtino, kad I. Degutienė jokių kontaktų su Klaipėdos senjorais nėra turėjusi, apie jų kreipimąsi net nežinojo ir juoba bilietų jiems nedovanojo.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 28 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.