Šiaulių Moters ir vaiko klinikai - kalinių dovana

Trečiadienį į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko kliniką atkeliavo dešimt Šiaulių tardymo izoliatoriuje pagamintų lauko suolelių.

Moters ir vaiko klinikai perduota 10 Šiaulių tardymo izoliatoriuje pagamintų suoliukų.<br>R. Vitkus
Moters ir vaiko klinikai perduota 10 Šiaulių tardymo izoliatoriuje pagamintų suoliukų.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 28, 2012, 1:57 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:21 AM

Kalinių pagaminti suoleliai bus pastatyti klinikos teritorijoje ir tarnaus šios gydymo įstaigos pacientams bei ligonius lankantiems žmonėms.

Dizainerio Viliaus Purono sukurtus suoliukus iš rėmėjų parūpintų medžiagų nemokamai pagamino Šiaulių tardymo izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būrio nuteistieji.

Šiaulių turizmo informacijos centre konsultantu dirbančio V. Purono bendradarbiavimas su Šiaulių tardymo izoliatoriaus kaliniais tęsiasi jau pusmetis.

Dalis šioje įkalinimo įstaigoje pagal V. Purono projektą pagamintų suoliukų jau papuošė Šiaulių Beržynėlio parką.

Perduoti kalinių pagamintų suoliukų į Moters ir vaiko kliniką atvykęs V. Puronas pasidžiaugė su juo bendradarbiauti sutikusių nuteistųjų geranoriškumu. „Vyrai sąžiningai atliko šį darbą, todėl suoliukai bus geri ir ilgaamžiai“, - sakė V. Puronas.

Šiemet Šiaulių tardymo izoliatoriaus kaliniai jau pagamino per 30 tokių suoliukų. Kitąmet jų numatyta pagaminti dar 77.

Dovaną priėmęs Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius pasidžiaugė, kad nauji suoliukai papuoš klinikos aplinką.

„Džiugu ir tai, kad šiuos suoliukus gavome nemokamai. Viskas kainuoja, o pinigų reikia ir vaistams ir mokos fondui“, - sakė P. Simavičius.

Metalo šių suoliukų gamybai parūpino Šiaulių bendrovė „ELGA“, o medienos padėjo įsigyti Kuršėnų urėdijos miškininkai. Kadangi suoliukus kaliniai gamino nemokamai, tai išlaidos jų gamybai – minimalios.

Jei būtų tekę pirkti medžiagas ir mokėti už darbą, vieno tokio suoliuko savikaina būtų siekusi apie 650 litų.

Pastaruoju metu Šiaulių tardymo izoliatoriuje bausmę atliekantys vyrai noriai dalyvauja įvairiose talkose.

Pavasarį kaliniai dalyvavo akcijoje „Darom“, padėjo mieste įrengti gėlyną. Rudenį Šiaulių tardymo izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būrio nuteistieji tvarkė parkus, o prieš Vėlines dvi dienas triūsė Ginkūnų kapinėse – nušlavė takus ir nugrėbė vejas.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorius Ramūnas Zutkis sakė, kad idėja įtraukti kalinius į tokius projektus kilo bendradarbiaujant su miesto valdžia.

„Idėją suteikti nuteistiesiems galimybę dirbti ir tokiu būdu leisti jiems atlyginti visuomenei padarytą žalą, palaikė iš Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas.

Neatlyginamai dirbantys nuteistieji jokių privilegijų nesulaukia. Jei nuteistieji siekia anksčiau atsidurti laisvėje jie visuomenės labui padarytų darbų sąrašą gali pateikti lygtinio paleidimo komisijai“, - portalui lrytas.lt sakė R. Zutkis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.