Sostinės meras ir taryba nesupainiojo interesų

Vilniaus miesto savivaldybės mero Artūro Zuoko ir tarybos narių Juozo Antanaičio, Kęstučio Nėniaus, Algimanto Vakarino, Dainos Urbanavičienės, Jono Juodkos, Miroslavo Monkevičiaus, Žydrūno Savicko ir Indrės Jakaitytės elgesys neprieštarauja Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimams, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

VTEK nutraukė tyrimą dėl A.Zuoko ir aštuonių partijos „Taip“ narių .<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
VTEK nutraukė tyrimą dėl A.Zuoko ir aštuonių partijos „Taip“ narių .<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2012, 12:22 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:25 AM

VTEK vertino skundą, kuriame nurodyta, kad A. Zuoko vadovaujama partija „Sąjunga TAIP“ šių metų gegužės 15 d. iš „Modus“ grupei priklausančių įmonių pradėjo nuomotis automobilius „Fiat Panda“. Vilniaus miesto savivaldybės taryba šių metų birželio 6 d. pritarė sprendimui, kad nuomojamiems automobiliams būtų taikomas lengvatinis tarifas kiekvienoje Vilniaus miesto teritorijoje. Esą šią paslaugą teikia tik viena - „Modus“ grupės įmonė.

Už tokį sprendimą skubos tvarka balsavo frakcijos ir partijos TAIP nariai A. Zuokas, J. Antanaitis, K. Nėnius, A. Vakarinas, D. Urbanavičienė, J. Juodka, M. Monkevičius, Ž. Savickas ir I. Jakaitytė.

Komisija nustatė, jog meras ir tarybos nariai priklauso asociacijai „Tėvynės ateitis ir perspektyva“, kuri sudarė atlygintinas automobilių nuomos sutartis su UAB „Autobrava“, priklausančia „Modus“ įmonių grupei. Be UAB „Autobrava“, „Modus“ įmonių grupę sudaro dar 203 bendrovės, t. y. didelis skaičius labai skirtingų veiklos sričių įmonių. Duomenų, kad šie asmenys dirbtų „Modus“ grupės bendrovėse ar būtų jų akcininkais, komisija neturi. „Atsižvelgdama į tai komisija mano, kad Vilniaus meras ir minėtieji tarybos nariai galėjo nežinoti, jog UAB „Autobrava“ ir UAB „Prime leasing“, Vilniaus mieste teikianti automobilių dalijimosi paslaugą, yra susijusios, t. y. tai pačiai įmonių grupei priklausančios įmonės“, - konstatavo VTEK.

Dėl to komisija, nesant pakankamai pagrįstos informacijos, kad šie asmenys žinojo apie UAB „Autobrava“ ir UAB „Prime leasing“ priklausimą „Modus“ įmonių grupei, tyrimą dėl A. Zuoko ir tarybos narių elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms nusprendė nutraukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.