Pranašo užburti Lietuvos rusai linkę atsikratyti turto iki gruodžio 21-osios (video)

Vilnietė Natalija (vardas pakeistas) labai nerimauja dėl savo motinos. Maždaug prieš metus 55 metų rusų tautybės moteris, ir anksčiau domėjusis ezoterika, įsitraukė į religinį judėjimą, kuris ją neatpažįstamai pakeitė ir atplėšė nuo šeimos.

Pagal L. Maslovą, netrukus pasaulis pereis į kvantinę būseną, kai materialūs daiktai nustos egzistuoti, todėl materialios gėrybės neturi jokios vertės.<br>123rf
Pagal L. Maslovą, netrukus pasaulis pereis į kvantinę būseną, kai materialūs daiktai nustos egzistuoti, todėl materialios gėrybės neturi jokios vertės.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

2012-12-01 11:04, atnaujinta 2018-03-14 23:24

Dabar visi artimieji, bandantys ją perkalbėti ir sugrąžinti prie žemiškesnių dalykų, yra „velniai“. Moteris rimtai nusiteikusi atsikratyti materialinių vertybių, kaip reikalauja Rusijoje gyvenantis sektos lyderis, ir nori atsidalinti turtą su vyru, jeigu reikės – ir per skyrybas. Reikalas skubus, nes Majų kalendoriuje išpranašauta pasaulio pabaiga jau visai netoli.

Privalo kasdien skaityti

„Jis Lietuvą vadina Rusija“, - apie pranašu apsišaukusį Rusijoje gyvenantį Leonidą Maslovą sako Natalija. Pasak moters, jo mokymas skambiu pavadinimu „Apreiškimas Naujojo amžiaus žmonėms“ skirtas visiems posovietinės erdvės rusams – neva, tik jie, kaip savotiška „išrinktoji tauta“, turi šansą išsigelbėti. Žinoma, tiktai tuo atveju, jeigu pirks ir skaitys L. Maslovo knygas.

„Jis bendrauja su Dievu ir užrašo viską, ką Dievas jam pasako“, - aiškina pašnekovė. Toks „Dievo žodis“ skelbiamas ir internete, ir knygose, kurių išleista devynios galybės. Pati Natalija sako iš mamos gavusi apie 20 L. Maslovo knygų. Jų yra pirkti Gariūnuose, galima rasti ir knygynuose, kur prekiaujama knygomis rusų kalba. Internete tokio pobūdžio literatūra kritikų apibūdinama kaip „bulvarinė ezoterika“.

„Jis pasakoja, kad mūsų pasaulis tuoj pasikeis. Mes pereisime į periodą, kai materialūs daiktai nebeegzistuos. Materialus daiktas neturi jokios vertės, nes mes visi pereisime į kvantinę būseną ir gyvensime kaip sielos“, - pasakoja sektantės duktė. Suprantama, visa tai įvyks ne kada nors, o 2012 m. gruodžio 21-ąją.

„To jis nevadina pasaulio pabaiga, o perėjimu į kitą gyvenimo lygį. Bet visi, kas jo neskaito ir nedaro, ko jis liepia, liks šiame pasaulyje ir bus žiauriai sunaikinti“, - sako Natalija. Pasak jos, žmogus toje sektoje įpareigotas kiekvieną dieną skaityti „pranašo“ tekstus. Jai susidaręs įspūdis, kad kiekvienas sektantas virš savęs dar turi „prižiūrėtoją“, kuris jam nuolat skambina ir kontroliuoja. „Iš telefono pokalbių aš supratau, kad mamai netgi diktuojama, ką sakyti“, - sako Natalija.

Apeigos, Natalijos pastebėjimais, daugiausia vyksta virtualiai – per internetines transliacijas. Ne veltui žodis „virtualus“ L. Maslovo puslapio įvadiniame straipsnyje pasirenkamas apibūdinti pačiam Dievui, susiejant jį su lotynišku „virtue“, „pranašo“ verčiamu kaip „dorybė, energija, jėga“.

Ar Vilniuje yra kokia nors nevirtuali sektantų susibūrimų vieta, Natalija sako nežinanti.

Smegenys - išplautos

Mama Nataliją jau nurašiusi kaip neišsigelbėsiančią – o jos vaikai, dėl to, kad jie vaikai, dar turi šansą. Tačiau tai nereiškia, kad ji yra puiki močiutė, kuriai galima patikėti anūkus – kai Natalija subarė vaiką, kad neliptų aukštai į medį, nes gali nukristi, močiutė replikavo - „Jeigu nukris – čia Dievo valia“. „O jeigu numirs?“ - paklausė Natalija. „Vadinasi, tokia Dievo valia“, - vėl pakartojo močiutė.

Pastaruoju metu mama labai nori atsidalinti bendrą šeimos turtą – jai reikia pinigų. „Ji nesako, kad jai reikia tuos pinigus nunešti ten, bet aš manau, kad tai susiję su ta sekta“, - sako duktė. Mama pasaulio pabaigai ruošiasi ne tik intensyviai skaitydama „pranašo“ knygas, bet ir bandydama „atsikratyti“ materialinio turto, kuris pririša prie šio pasaulio. Pavyzdžiui, aukso. Ji pasiruošusi net išsiskirti su tėvu, kad oficialiai galėtų disponuoti puse jų šeimai priklausančio turto, ir galėtų daryti su juo, ką nori (ar ką jai liepia).

Pasak Natalijos, bendrauti su mama nebeįmanoma, jos smegenys „visiškai išplautos“. Mama nuolat užimta, daug kalba telefonu, jai visąlaik „reikia ruoštis“, jos namuose nuolat įjungta „transliacija iš kosmoso“ - tai yra, internetu iš L. Maslovo puslapio.

„Kad ir ką pasakysiu, aš būsiu priešė, nes netikiu Dievu, nors ir einu į bažnyčią, - sako ji. - Bendrauti neįmanoma – viskas sukasi apie tai, kad mes esame velniai, o vienintelė šviesa yra ta knyga. Visi yra velniai, kas neskaito tos knygos“.

Lietuvių ir rusų kalbomis rašančiame interneto puslapyje otkroveniya.lt nurodytu telefonu atsiliepusi Antanina Bondar prisistatė kaip L. Maslovo mokymu paremto judėjimo pradininko ir  koordinatoriaus Lietuvoje Konstantino Bondaro žmona. Tyrimą atliekančią žurnalistę palaikiusi potencialia sektante, ji gana noriai pasakojo apie judėjimą ir agitavo pasižiūrėti rusiškame L. Maslovo puslapyje sudėtas video transliacijas.

Paragino prisijungti prie sambūrio

Pasak A. Bondar, Vilniuje tikinčių L. Maslovo mokymu yra apie 20, o per visą Lietuvą susidarytų daugiau. „Tai ne bendruomenė, o judėjimas, - aiškino judėjimo koordinatoriaus žmona. - Jūs iš kokio miesto? Iš Vilniaus? Vilniuje pas mus labai daug žmonių, apie 20 tikrai bus“.

Tikintieji paprastai nesirenka į bendrus susiėjimus. „Mes vasarą vieną kartą buvome susirinkę. Mes šiaip bendraujame, dabar tokios sąlygos, visi žmonės išsimėtę“, - sako A. Bondar ir skuba pasidžiaugti ką tik įvykusia tikinčiųjų grupės išvyka į judėjimo centrą Maskvoje.

„Važiavau į Visatos šventyklą Maskvoje. Tiktai šiandien ryte grįžau į Vilnių. Buvo žmonių iš Šiaulių, moteris iš Akmenės, ir iš Vilniaus buvo. Penki žmonės, visi iš skirtingų regionų, iš visos Lietuvos“, - pasakoja ji. Visatos šventykloje, pasak moters, buvo susirinkę apie 5 tūkst. žmonių iš viso pasaulio – Švedijos, Danijos, Vokietijos, Lenkijos, Slovėnijos, Slovakijos ir daugybės kitų šalių, taip pat iš visų Rusijos regionų. Iš Estijos buvo atvažiavusi 10 žmonių komanda, iš Latvijos – apie 7.

Paklausta, ar Lietuvos bendruomenė asmeniškai bendrauja su judėjimo lyderiu L. Maslovu, ar tiktai skaito ir studijuoja jo knygas, A. Bondar sakė: „Bendravau, netgi buvome apsikabinę“.

Į klausimą, tai ar vis dėlto bus pasaulio pabaiga gruodžio 21-ąją, pašnekovė juokdamasi atšovė, kad jokios pabaigos nebus. Tačiau kas tą dieną įvyks, telefonu pasakoti nenorėjo ir dar kartą pakvietė pasižiūrėti transliacijas L. Maslovo puslapyje. „Tada viskas jums bus aišku“, - sakė ji.

Lietuvių kalba informacijos dar labai nedaug – kaip aiškina A. Bondar, todėl, kad puslapis dar tik ką sukurtas. Jo kūrimui suaukojo patys judėjimo dalyviai – kas kiek galėjo, kas 10 litų, kas 100. Nuogąstavimus, kad judėjimas gali būti sekta, viliojanti žmonių pinigus, A. Bondar paneigė sakydama, kad nieko jie nerenka – rinkliava lietuviškam interneto puslapiui buvusi vienintelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.