Vaikų psichiatrams Šiauliuose atsivėrė naujos galimybės

Trečiadienį Respublikinėje Šiaulių ligoninėje duris atvėrė Diferencijuotos kompleksinės psichiatrinės pagalbos vaikui ir šeimai centras.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 5, 2012, 3:32 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:43 PM

Vietoj vaikų psichiatrijos skyriaus rekonstruotose ir išplėstose patalpose įsikūręs centras atvėrė platesnes galimybes čia teikti kvalifikuotą medicininę pagalbą.

Į Diferencijuotos kompleksinės psichiatrinės pagalbos vaikui ir šeimai centro atidarymą atvyko Seimo narys Edvardas Žakaris, Šiaulių meras Justinas Sartauskas, Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovai.

Simbolinę juostą perkirpo atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika.

Diferencijuotos kompleksinės psichiatrinės pagalbos vaikui ir šeimai centro įkūrimui buvo skirta beveik 2,1 milijonas litų Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos biudžeto lėšų. Iš jų statybos ir rekonstrukcijos darbams buvo skirta 1,5 milijono litų.

Projekto lėšos tai pat panaudotos medicinos įrangai, kompiuterinei technikai bei baldams įsigyti.

Iš šio projekto lėšų taip pat įrengtas pacientams skirtas pasivaikščiojimų, žaidimų kiemelis, kuris yra stebimas vaizdo kamerų.

Įvykdžius visas projekto veiklas ir pirkimus, buvo sutaupyta 432 tūkstančių litų. Dalį sutaupytų tas lėšų nuspręsta skirti papildomo inventoriaus, skirto aplinkos ir muzikos terapijos kabinetams, įsigijimui.

Projekto metu įsigytas ir lengvasis automobilis „Renault Fluence“, kuriuo vaikų psichiatrijos specialistų mobilios komandos galės vykti į pagalbą šeimoms, suteikti paslaugas pacientams jų gyvenamojoje aplinkoje.

Diferencijuotos kompleksinės psichiatrinės pagalbos vaikui ir šeimai centro vedėja gydytoja Silva Krištaponienė sakė, kad atlikus vaikų psichiatrijos skyriaus rekonstrukciją išsiplėtė palatos, atsirado daugiau kabinetų, užimtumo patalpų.

Įkūrus Diferencijuotos kompleksinės psichiatrinės pagalbos vaikui ir šeimai centrą išsiplėtė ir čia dirbančių medikų galimybės. Be stacionariam gydymui skirtų 20 lovų centre įrengtos ir penkios lovos skirtos dienos stacionaro pacientams.

Dvi iš dvidešimties stacionarinio skyriaus lovų bus skirtos krizių intervencijai – čia bus teikiama kvalifikuota pagalba seksualinę, fizinę ar psichologinę pagalbą patyrusiems vaikams bei žudytis bandžiusiems ar į savižudybę linkusiems nepilnamečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.