Dvidešimtmečio geriausiems įteikti turizmo „oskarai“

Trijų simbolinių dvyliktukų naktį, kai į kažkurią pasaulio šalį koją įkėlė „milijardinis“ turistas, o atvykėlių į Lietuvą skaičius perkopė 2 milijonus, labiausiai nusipelniusiems turizmui žmonėms ir įmonėms įteikti apdovanojimai.

Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Dec 13, 2012, 12:29 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:22 PM

„Šiemet Lietuvos turizmas pradeda skaičiuoti trečiąjį plėtros dešimtmetį, tad nusprendėme vietoj Sėkmingiausių metų turizmo projektų rinkimo šiemet apdovanoti geriausius dviejų dešimtmečių Lietuvos turizmo projektus, turizmo verslo pasiekimus, užsienio šalis bei vietos savivaldybes ar užsienio žiniasklaidos atstovus. Jiems įteiksime turizmo „oskarus“ – vėtrunges, palankaus vėjo ir geros kloties palinkėjimo simbolius“, - idėją pristatė Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

Balsavo ir lrytas.lt skaitytojai

Kur smagiausia leisti laisvalaikį su šeima bei labiausiai patikusią asmeninę turizmo iniciatyvą rinko portalo lrytas.lt skaitytojai. Populiariausia šeimų išvykų vieta tapo Druskininkų vandens parkas, surinkęs beveik 330 tūkst. balsų, o daugiausia simpatijų kaip asmeninė iniciatyva susilaukė „Senukų“ įmonių asociacijos prezidento Augustino Rakausko Prienų rajone, buvusio kolūkio griuvėsiuose įkurtas Visuomenės harmonizavimo parkas.

Rusija vėtrunge įvertinta už didžiausius į mūsų šalį plūstančių turistų srautus, pagal lietuvių įsigyjamų organizuotų kelionių didžiausius mastus įvertinta Turkija, už mūsų šalies įvaizdį žiniasklaidoje apdovanojimas atiteko „Travel Channel“, už šiuolaikinį požiūrį į miesto turizmą – Vilniaus miesto savivaldybei, už investicijas į sveikatos turizmą - „Grand Spa Lietuva“, už turizmui prikeltą kultūros paveldo objektą - Užutrakio dvaro sodyba, už gamtinio paveldo tradicijų kūrimą - Žemaitijos nacionalinis parkas.

Lietuviai išmoko keliauti

Keliaujantys lietuviai įgyja vis daugiau patirties, nemėgsta skristi į tas pačias vietas, o vis dairosi naujų krypčių – kaip, beje, ir latviai ir estai. Be to, vis dažniau keliones įsigyjame internetu ir kuo daugiau planuojame patys, regis, vis mažiau darbo palikdami agentūroms. Tokius tautiečių keliavimo įpročius portalui lrytas.lt prieš pat apdovanojimus dėstė kelionių agentūros „Novaturas“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Jis pridėjo, kad net ir augant internetiniams pardavimams, konsultavimas išlieka labai svarbus – kelionė nėra toks lengvai apibūdinamas pirkinys, žmogiškas patarimas čia vis dar dažnai būna lemiamas. „Nors lietuviai ir dažniau keliones perka internetu, nuo vakariečių vis tiek dar atsiliekame“, – pasakojo L. Aldonis, už geriausią agentūros darbą atsiėmęs vieną iš dvylikos Turizmo departamento įsteigtų apdovanojimų.

Už sėkmingiausią kurorto idėjos atgaivinimą ir plėtojimą apdovanojimu įvertintų Druskininkų miesto meras Ričardas Malinauskas portalui lrytas.lt pasakojo, kad lietuviai mėgsta keliauti nebūtinai svetur. „Tai rodo sėkmingas mūsų miesto pavyzdys – sulaukiame gausaus poilsiautojų būrio nepriklausomai nuo metų laiko“, - teigė meras.

Lietuviai keliauja ne tik ilsėtis ir poilsiauti – auga ir verslo išvykų srautai. Kaip sakė vėtrunge už pastovaus oro tilto su Vakarų Europa nutiesimą įvertintų avialinijų „SAS Scandinavian Airlines“ vadovas Centrinės Europos regionui Bjorn Ekegren, tarp Lietuvos ir Skandinavijos šalių vyksta vis didesnis verslininkų judėjimas.

12 geriausių – 12 vėtrungių

Už sėkmingiausią kurorto idėjos atgaivinimą ir plėtojimą – Druskininkai

Už pastovaus oro tilto su Vakarų Europa nutiesimą – „SAS Scandinavian Airlines“

Už didžiausius į Lietuvą atvykstančių turistų srautus – Rusija

Už populiariausią lietuvių atostogų kryptį – Turkija

Už Lietuvos įvaizdį žiniasklaidoje – „Travel Channel“

Už investicijas į sveikatos turizmą – „Grand Spa Lietuva“

Už daugiausiai suorganizuojamų lietuvių kelionių – „Novaturas“

Už šiuolaikinį požiūrį į miesto turizmą – Vilniaus miesto savivaldybė Už turizmui prikeltą kultūros paveldo objektą – Užutrakio dvaro sodyba

Už gamtinio paveldo tradicijų kūrimą – Žemaitijos nacionalinis parkas

Už geriausią galimybę vietiniam šeimų turizmui – Druskininkų vandens parkas

Už geriausią asmeninę iniciatyvą turizme – Visuomenės harmonizavimo parkas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.