Seimo viešbučio prievaizdams - rūpestis dėl V. Babiliaus

„Mano namai – mano tvirtovė”, – taip, regis, nusprendė buvęs parlamentaras Vincas Babilius, neįstengiantis palikti Seimo viešbučio.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris („Lietuvos rytas")

Dec 18, 2012, 8:35 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:54 PM

Seimo kanceliarija šiomis dienomis pagaliau sulaukė, kai iš parlamento viešbučio išsikraustys paskutiniai praėjusios kadencijos Seimo nariai, nebeturintys teisės jame gyventi.

Tai jie turėjo padaryti per mėnesį nuo rinkimų.

Kol šie politikai nebuvo išsikraustę, nauji Seimo nariai už biudžeto pinigus gyveno šalia parlamento esančiame viešbutyje „Europa City”.

Valdiškame būste ilgai trynėsi ir du buvę „prisikėlėliai” Antanas Nedzinskas bei Asta Baukutė, konservatorė Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė. Bet pagaliau kone visi šie paskutiniai mohikanai susirinko savo daiktus ir grąžino raktus Seimo kanceliarijai. To nepadarė vienintelis V. Babilius.

„Negalime jo surasti. Po to, kai jis grąžino valdišką mobilųjį telefoną, turi kitą numerį, kurio nežinome. Praėjusį penktadienį bandėme ten užeiti. Duris atidarė kažkokia moteris, ji su mumis net nesikalbėjo ir tuojau pat jas užtrenkė.

Dabar jau pakeista spyna, tad greičiausiai reikės statyti nuolatinę sargybą, kuri stebėtų ir lauktų, kada jis pasirodys”, – „Lietuvos rytui” skundėsi kanceliarijos Bendrųjų reikalų departamento direktorius Antanas Dimaitis.

Paklaustas, kokios būklės būstus paliko buvę tautos išrinktieji, A. Dimaitis teigė nematęs: „Administratorė, kuri ten jau apsilankė, nesiskundė. Tad, matyt, viskas normalu, gal tik padažyti reikės – kaip ir visada būna po kelerių metų.”

Buvusių „prisikėlėlių”, susiliejusių su liberalcentristais, atstovas V. Babilius pastarųjų rinkimų sąraše buvo 17 vietoje, bet į Seimą nepateko nė vienas šios partijos atstovas.

Kadencijos metu šis politikas bene labiausiai pasižymėjo padaręs avariją ir pasišalinęs iš įvykio vietos. Už tai jis buvo nubaustas ir ketveriems metams neteko teisės vairuoti automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.