Iš darbo atleistas režisierius V. Balsys: „Mane norima įvelti į teisinį karą“

Ne vienerius metus Kauno Mažajame teatre vykstantis konfliktas baigėsi jo režisieriaus Vytauto Balsio atleidimu už pravaikštas. Be darbo likęs teatralas įsitikinęs, kad su juo bandoma susidoroti įtraukiant į betikslius teisinius karus. V. Balsys žeria kaltinimus į atleidusiam teatro vadovui ir tikina kol kas dar nenusprendęs kokių veiksmų imsis ateityje.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 4, 2013, 10:45 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:48 AM

Kauno Mažojo teatro režisierius V. Balsys pranešimą apie atleidimą iš darbo gavo prieš šventes, gruodžio 21-ąją. Jį iš užimamų pareigų atleidęs teatro direktorius Audrius Baniūnas šį sprendimą motyvavo keturiomis režisieriaus pravaikštomis. Tai įsisenėjusio konflikto tarp šio teatro vadovo, režisieriaus bei aktorių kulminacija.

„Visi šie atleidimai, man metami kaltinimai yra ne kas kita, kaip tik popierinės valstybės šaknys. Mane norima į tai įvelti. Tarsi norima man pasakyti, eik, bylinėkis, o po metų viską praradęs grįši, tačiau jau nebus kur, nes etatas panaikintas. Visas pravaikštas, dėl kurių buvau atleistas, aš pateisinau, lankiausi Vilniuje, rūpinausi teatro reikalais, galų gale ieškojau aktorių“, - lrytas.lt sakė V. Balsys.

Už pravaikštas iš darbo atleistas režisierius rėžė kaltinimus teatro direktoriui A. Baniūnui, esą jis slapta prasitęsė savo kadenciją.

„Siekis yra vienas – mane atleisti, būti viskuo ir toliau vystyti tą saviveiklinį žanrą. Kas tai, Kalėdų senelio UAB'as? Kam pasakoju, niekas netiki, kad šis principingas žmogus darbo metu apsirengęs Kalėdų senelio rūbais uždarbiauja, tai vyksta jau vienuolika metų“, - piktinosi režisierius V. Balsys.

Teatralas, kurį palaiko nemažai aktorių, regis toliau ketiną tęsti režisūrinę veiklą.

„Mes žinome ką šiandien reiškia vadybininko – prodiuserio veikla. Šiai dienai ji prilygsta nuliui, nes žmogus neturi šių savybių. Ieškosiu tokio žmogaus, nes viskas priklauso nuo dviejų žmonių sutarimo, to, kuris rūpinasi organizacija, pateikimu ir to, kuris kuria produktą“, - teigia V. Balsys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.