Už neleistinoje vietoje paliktą automobilį vairuotojai turi nusipirkti kepsnį

Kauno centre esantis restoranas „Senieji rūsiai“ su maitinimo įstaigai rezervuotoje vietoje neleistinai automobilius statančiais vairuotojais ėmėsi kovoti neįprastu būdu – nusidėjėliams vietoje baudos policijai siūlo nusipirkti kuponą maistui ir gėrimams už 50 litų. Tačiau pasiūlymo sulaukę vairuotojai širsta ir tokį elgesį vadina reketu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 16, 2013, 11:02 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:02 PM

„Kažkokia nesąmonė. Aš geriau sumokėsiu valstybei, nes man toks pasiūlymas visiškai apetitą sugadino. Pastačiau automobilį rezervuotoje vietoje ir nuėjau į restoraną sutvarkyti keleto verslo reikalų. Net nemačiau pavadinimo, o durys, kaip vėliau pasirodė, visai šalia „Senųjų rūsių“. Grįžęs radau lapelį su perspėjimu apie baudą ir raginimu nueiti pas restorano administraciją“, - pasakojo Tomu prisistatęs kaunietis verslininkas.

Pasak Tomo, nuėjęs į Vilniaus ir L. Zenhofo gatvių sankirtoje esantį restoraną jis sulaukė pasiūlymo už tai, kad jo pažeidimas nebūtų perduotas policijai, nusipirkti jau minėtą dovanų kuponą už pusšimtį litų. Vyrą toks pasiūlymas įžeidė, todėl jis pasirinko sumokėti valstybei.

Lrytas.lt duomenimis, kaunietis nėra pirmas vairuotojas, kurį policija baudžia už „Seniesiems rūsiams“ rezervuotoje vietoje pastatytą automobilį.

Tuo tarpu kažkodėl vardą ir pavardę paslaptyje norėjusi išlaikyti „Senųjų rūsių“ direktorė tikino minėtame pasiūlyme nematanti nieko blogo. Esą taip tik suteikiama galimybė žmonėms išvengti nemalonumų su pareigūnais.

„Esame išsipirkę keturias vietas, už kurias kiekvieną mėnesį mokame nemažą sumą. O žmonės jose pastato automobilius. Tada kenčia mūsų klientai, kurie už stovėjimą turi mokėti. Anksčiau tiesiog siųsdavome nufotografuotus pažeidėjus policijai, dabar siūlome jiems dar vieną išeitį – dovanų kuponą. Tai tarsi paverčia juos mūsų klientais“, - tikino pašnekovė.

Direktorės teigimu, visi kuponai apskaitomi, kaip reikalauja įstatymas ir pinigai patenka į kasą.

Kauno turizmo informacijos skyriaus direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Žiedelis lrytas.lt tikino apie tokią restorano praktiką girdintis pirmą kartą. Specialistas negalėjo įvardinti, ar turizmo įvaizdžio atveju toks elgesys žalingas ar teigiamas.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad apie šį restoraną sulaukiame tik teigiamų atsiliepimų. Nesame girdėję, kad kiti taip elgtųsi, tačiau vargu, ar tame yra kas blogo“, - sakė M. Žiedelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.