Kauniečius piktina šaligatviais važinėjantys policininkai

Kauno Centro policijos nuovados pareigūnų automobiliai sukėlė įtarimų kauniečiams. Į darbą ir iš darbo vykstantys pareigūnai mašinas stato prie pat įėjimo į pastatą. Tačiau patekti į šią vietą galima tik automobiliu įveikus kelias dešimtis metrų šaligatviu, kuriuo nuolat vaikščioja žmonės.

Vienintelis būdas patekti į aikštelę yra važiuoti šaligatviu.<br>L. Pileckas
Vienintelis būdas patekti į aikštelę yra važiuoti šaligatviu.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 22, 2013, 10:27 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:49 PM

Ši teritorija prie nuovados pažymėta ir ženklais, kurie perspėja, kad stovėti prašalaičiams čia draudžiama – erdvė yra rezervuota. Tačiau jokio įprasto važiuojamojo kelio įrengta nėra. Norintys patekti į minėtą aikštelę turi įsukti į kelią, skirtą patekti į nuovados kiemą, tuomet tenka sukti dešinėn ir pro pėsčiuosius važiuoti iki jau minėtos aikštelės. Čia nuolat stovi iki dešimties policijos automobilių spalvomis nepažymėtų transporto priemonių.

„Ėjau šaligatviu ir net išsigandau, kai iš nugaros privažiavo automobilis. Kažkokia nesąmonė“, - piktinosi kaunietė Aušra.

Net ir nepamačius šaligatviu riedančio automobilio nesunku suprasti, kad oru atskristi iki aikštelės jis negalėjo. Vienintelis būdas ten patekti - važiuojant jau minėtu šaligatviu, kuriuo pro nuovadą einančių kauniečių netrūksta, nes šalia yra itin stiprus traukos centras - „Akropolis“.

Tarnybiniam transportui skirtas vidinis nuovados kiemas ir eismo juosta gatvėje šalia pastato.

Tuo tarpu Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas skubėjo nuraminti miestiečius. Aikštelė ir įvažiuojamasis kelias prie nuovados – legalūs.

„Aikštelė pažymėta ženklais. Ji būtina, kad esant reikalui būtų galima prie pat durų privežti įtariamus ar grėsmę keliančius asmenis. Ten stovi ir asmeniniai pareigūnų automobiliai, nes kitur reiktų mokėti už stovėjimą, o niekam nėra paslaptis, kokios pareigūnų algos“, - sakė D. Česnauskas.

Viršininko teigimu, nuovadoje dirbantys pareigūnai neretai asmeninius automobilius panaudoja ir darbo reikmėms.

„Kiek žinau, ten dirba nemažai apylinkės inspektorių. Po tarnybos grįždami namo jie neretai pakeliui užvažiuoja į vietas, kurias aplankyti reikia tarnybos reikalais“, - tikino pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.