„Arvi“ neigia į pirkinių sąrašą įtraukusi ISM universitetą

Per 20 bendrovių valdanti įmonių grupė „Arvi ir Ko“ planuoja įsigyti naują pirkinį – didžiąją dalį prestižiniu laikomo privataus ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto. Tokią informaciją ketvirtadienio rytą išplatino dienraštis „Lietuvos žinios“, bet jau vidurdienį abi pusės portalui lrytas.lt šią informaciją paneigė.

Ketvirtadienį spaudoje pasirodė informacija, kad ISM universiteto pagrindiniu akcininku ketina tapti per 20 bendrovių valdani „Arvi ir Ko“.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Ketvirtadienį spaudoje pasirodė informacija, kad ISM universiteto pagrindiniu akcininku ketina tapti per 20 bendrovių valdani „Arvi ir Ko“.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Jan 24, 2013, 4:07 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:10 AM

„Neketiname pirkti nei šio, nei jokio kito universiteto akcijų“, – tvirtino įmonių grupės „Arvi ir Ko“ plėtros strategijos koordinatorius Justas Kučinskas.

Įmonės atstovas neneigė, kad su ISM universitetu sėkmingai bendradarbiauja jau ne vienerius metus – geriausiems studentams skiria stipendijas, prisideda prie programos „100 Talentų“ programos.

„Arvi“ remia ne tik ISM, bet ir Vilniaus, Kauno technologijos universitetus. „Bet ISM yra mūsų prioritetas“, – neslėpė J. Kučinskas. Jis patikino, kad įmonei rūpi moksliniai tyrimai, bet ne universiteto valdymas.

Sunerimo ir akcininkai

Privatus universitetas taip pat suskubo neigti pasklidusius gandus apie akcininkų pasikeitimą. „Mus remia daug verslo įmonių, bet nė viena neketina įsigyti kontrolinio akcijų paketo“, – pasirodžiusią informaciją neigė universiteto vyr. komunikacijos vadybininkė Kornelija Kunigonytė.

Ji patikino, kad privačią aukštąją mokyklą valdantys akcininkai nesikeičia – niversiteto steigėjais ir pagrindiniais akcininkais išlieka „BI Norwegian Business School“ bei Norvegijos verslo ir inovacijų plėtros agentūra „Innovation Norway“.

Per pietus pagrindiniai universiteto akcininkai išplatino pranešimą, kuriame teigė susirūpinę dėl žiniasklaidoje pasirodžiusių gandų. „Su kompanija UAB „Arvi ir Ko“ neturime jokių susitarimų dėl akcijų pardavimo“, – rašoma sunerimusių akcininkų pranešime.

Studentų atstovų nuomone, kad ir kas valdytų universitetą, svarbiausia, kad studentams būtų užtikrintos kokybiškos studijos. „Prioritetas yra studentų interesų užtikrinimas“, – komentavo Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.