Policijai - signalas apie nėščią 14 metų moksleivę

Nėščiajai - keturiolika, jos kūdikio tėvas - 8 metais vyresnis. Apie tai policijai pranešė Birštono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Antanas Grušelionis. Anot mergaitės motinos, vaiko tėvas yra tos pačios savivaldybės gyventojas.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jan 30, 2013, 8:38 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:58 PM

Mergaitės motina A. Grušelioniui pasakojo, kad jos dukra su vaikinu draugavo apie metus. Moksleivė nėščia 5 mėnesį, medikai tyrimais patvirtino, kad nepilnametė laukiasi. Mergaitė ketina gimdyti, jos motina, specialisto žiniomis, žadėjo jaunai gimdyvei padėti auginti atžalą.

„Ta šeima problemų nekėlė, nebuvo įtraukta į socialinės rizikos grupę. Sunkiai verčiasi, kaip kaime. Tik tėvas šeimoje dirba, motina namuose prižiūri neįgalų senelį“, - apie šeimos situaciją kalbėjo vaiko teisių apsaugos specialistas.

Šeimoje - keturi vaikai, du jų - pilnamečiai.

„Po Naujųjų apie pastojusią mergaitę sužinojome iš gyventojų. Vieni kitus pažįstame. Man paskambino. Važiavome patikrinti“, - pasakojo A. Grušelionis.

Jis policijai apie tai pranešė, nes vaiko tėvas – pilnametis, o motina – ne.

Vaikų teisių apsaugos darbuotojas ketina lankytis moksleivės namuose ir stebėti, kad ji nepatirtų spaudimo. „Vaiko tėvas sužinos, kad policija atlieka tyrimą. Kontroliuosim, kad mergaitei nedarytų spaudimo, kad negrasintų. Man atrodo, kad vaikinas yra buvęs pagautas neblaivus prie vairo, yra vienas tokių erelių“, - sakė A. Grušelionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.