Premjero darbinėje išvykoje – bendrapartiečio rinkimų agitacija

Vienas iš 11-kos kandidatų į laisvą Seimo nario vietą Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje penktadienį sulaukė solidžios ir nemokamos rinkiminės reklamos. Biržietis socialdemokratas Aleksandras Zeltinis turėjo puikią progą pasireklamuoti prieš kovo 3 dieną vyksiančius pakartotinius rinkimus per bendrapartiečio šalies premjero Algirdo Butkevičiaus vizitą šiuose rajonuose.

Prie įėjimo į salę, kur vyko premjero susitikimas su rinkėjais buvo dalinami reklaminiai socialdemokratų kandidato A. Zeltinio kalendoriai ir laikraštis.<br>R. Stundžienė
Prie įėjimo į salę, kur vyko premjero susitikimas su rinkėjais buvo dalinami reklaminiai socialdemokratų kandidato A. Zeltinio kalendoriai ir laikraštis.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Feb 15, 2013, 8:25 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:47 PM

Nors pats Ministras Pirmininkas žurnalistams neigė vidury darbo dienos dalyvaujantis rinkimų agitacijoje, už jį tai nesislėpdamas darė kartu keliavęs buvęs Seimo narys, socialdemokratų partijos garbės pirmininkas Česlovas Juršėnas.

Agituoti – Č. Juršėno pareiga

Į Biržų pilyje penktadienio popietę atvykęs susitikti su biržiečiais A. Butkevičius, pamatęs lrytas.lt ir „Lietuvos ryto“ žurnalistus, neraginamas ėmė pasakoti, kad važinėja po visą Lietuvą.

„Aš dabar visą laiką penktadieniais stengsiuosi važinėti po Lietuvą. Kitą savaitę važiuosiu į Visaginą, kur uždarinėjama atominė elektrinė, šiandien dar buvau Kupiškyje, kalbėjau apie maždaug 150 milijonų investijas, kurios ateina į tą rajoną“, – vardino planus premjeras.

Nors pats ministras pirmininkas lrytas.lt tvirtino, kad jo vizitas darbinis, o ne skirtas rinkiminei agitacijai, tačiau ir Kupiškyje, ir Biržuose susitikimuose su žmonėmis jį lydėjo ir buvo pristatytas socialdemokratų partijos kandidatas šioje rinkimų apygardoje A. Zeltinis.

Už šį socialdemokratų kandidatą aukštaičius ragino balsuoti vienu automobiliu su premjeru iš sostinės atidūmęs buvęs ilgametis Seimo narys, Socialdemokratų partijos garbės pirmininkas Česlovas Juršėnas.

„Kodėl negaliu to daryti, būdamas laisvas žmogus, aš gi ne Seimo narys. O kadangi esu socialdemokratų partijos garbės pirmininkas, tai netgi privalau raginti balsuoti už tinkamą kandidatą“, – paaiškino lrytas.lt Č. Juršėnas, paklaustas, ar gerai daro, per darbinį premjero vizitą užsiimdamas rinkimine agitacija.

Jis paprastai paaiškino ir tai, kodėl į Biržus ir Kupiškį agituoti rinkėjų vyko kartu su premjeru. „Kam dar vieną automobilį imti, jei vietos premjero automobilyje atsirado“, – sakė Č. Juršėnas.

Gavo žodį ir kandidatas

Č. Juršėnas skirtingai nei A. Butkevičius, neslėpė, kad partijai svarbus kiekvienas Seimo nario mandatas, todėl jis pasinaudojo Premjero vizitu pareklamuoti partijos iškeltą kandidatą. Visuomet linksmu būdu ir šmaikščiomis replikomis išsiskiriantis Č. Juršėnas per premjero susitikimą su biržiečiais atliko ir savotišką konferansjė vaidmenį, ne po vienos jo frazės ar sakinio visa salė imdavo juoktis.

Premjero susitikimas su biržiečiais vyko sausakimšoje Biržų pilies salėje. Daugiausia čia buvo susirinkę vyresnio amžiaus žmonės, iš kurių reakcijos buvo galima spręsti, kad jie – socialdemokratų ir A. Butkevičiaus gerbėjai.

Pirmiausia maždaug 20 minučių kalbėjo premjeras. Pirmiausia pasidžiaugęs, kad jo vadovaujama Vyriausybė nuo pirmų dienų rimtai kibo į darbus, jis bendrais bruožais paminėjo ne vieną dabartinę Lietuvos problemą – pradedant daugiabučių namų renovacija ir baigiant sveikatos reforma bei švietimo situaciją.

Vėliau jis žodį suteikė Č. Juršėnui. Šis pirmiausia pasveikino visus susirinkusius su Vasario 16-ąja ir artėjančia Kovo 11-ąja, paminėjo socialdemokratų indėlį atkuriant Lietuvos nepriklausomybę. Galiausiai, baigdamas savo pasisakymą, buvęs ilgametis Seimo pirmininkas Č. Juršėnas perėjo prie artėjančių pakartotinių rinkimų į Seimą temos.

„Atsiprašau kitų kandidatų, bet norėčiau, kad rinkimus laimėtų mūsų kandidatas“, – sakė Č. Juršėnas, negailėdamas gražių žodžių apie socialdemokratų partijos į rinkimus siunčiamą A. Zeltinį.

Per premjero susitikimą su kupiškėnais A. Zeltiniui buvo suteikta proga maždaug 10-15 minučių pasireklamuoti, o Biržuose jis gavo laiko tik atsakymams į biržiečių klausimus. Vis dėl to ir tuomet jis nepraleido progos paminėti ir savo patirties dirbant užsienio bendrovėje, ir jo šeimos teikiamos labdaros.

Kiti kandidatai – nuskriausti

Po susitikimo lrytas.lt paklausus, kodėl dalyvauja darbiniame ministro pirmininko susitikime su vietos žmonėmis, A. Zeltinis paaiškino, kad yra ne tik socialdemokratų partijos narys, tačiau ir Biržų rajono garbės pilietis. Paklaustas, kodėl jis tuomet dalyvavo ir Kupiškyje tą dieną vykusiame premjero susitikime su kupiškėnais, biržietis politikas paaiškino: „Todėl, kad tai yra Biržų-Kupiškio rinkiminė apygarda, kurioje aš esu kandidatas į Seimą“.

Pilnutėlėje salėje, Vyriausybės vadovo akivaizdoje vykusią A. Zeltinio priešrinkiminę agitaciją stebėjo ir du iš dešimties jo oponentų, taip pat kandidatuojantys į Seimo narius Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje – respublikonų partijos kandidatas Valdemaras Valkiūnas ir valstiečių liaudininkų atstovė Nijolė Šatienė.

V. Valkiūnas lrytas.lt sakė neabejojąs, kad Ministras Pirmininkas Biržuose ir Kupiškyje prieš pat rinkimus apsilankyti sumanė norėdamas paremti savo partijos kandidatą A. Zeltinį. Respublikono nuomone, tai dalyvaujančius rinkimuose kandidatus stato į nelygiavertę padėtį – šalies Vyriausybės vadovui taip elgtis nederėtų.

Ministras pirmininkas – ne vienintelis aukštas pareigas užimantis socialdemokratas, pastaruoju laiku sumanęs apsilankyti Biržų krašte. Praėjusią savaitę čia lankėsi Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė, ateinančią savaitę čia numatytas Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko vizitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.