A. Valinskas partijos suvažiavimą iškeis į laidų filmavimą

Su trenksmu į politikos areną prieš ketverius metus įsiveržęs televizijos laidų vedėjas Arūnas Valinskas vis labiau tolsta nuo partinio gyvenimo. Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininko pavaduotoju vis dar esantis A. Valinskas sako nedalyvausiantis kovo 2-ąją vyksiančiame liberalcentristų suvažiavime, kuriame bus renkama nauja partijos vadovybė, nes tuo metu vyks jo vedamų televizijos laidų filmavimai. Pakrikę ir pasyvūs atrodo ir kiti partijos vadovai.

Po nesėkmingai susiklosčiusių parlamento rinkimų A. Valinskas vis mažiau dalyvauja partinėje veikloje.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Po nesėkmingai susiklosčiusių parlamento rinkimų A. Valinskas vis mažiau dalyvauja partinėje veikloje.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 22, 2013, 11:34 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:42 AM

„Suvažiavime dalyvauti negalėsiu, tačiau partijos nariu liksiu. Jei reikės mano pagalbos, padėsiu“, - portalui lrytas.lt sakė A. Valinskas, dar prieš kelerius metus vadovavęs Seimui ir norėjęs tapti šalies prezidentu.

LiCS pirmininko pavaduotoju A. Valinskas tapo, kai jo vadovaujama Tautos prisikėlimo partija artėjant Seimo rinkimams susijungė su liberalcentristais. Po nesėkmingai susiklosčiusių parlamento rinkimų A. Valinskas vis mažiau dalyvauja partinėje veikloje ir vėl visa galva pasinėrė į pramogų pasaulio gyvenimą. Tai visiškai suprantama, nes palikęs Seimą A. Valinskas ir jo sutuoktinė, buvusi Seimo narė Inga Valinskienė neteko nuolatinio darbo.

Aiškų norą kandidatuoti į LiCS pirmininkus kol kas deklaravo tik buvęs vidaus reikalų ministras Artūras Melianas. Ar dėl pirmininko posto vėl varžysis dabartinis partijos vadovas Algis Čaplikas - neaišku. Partijos vadovas sakosi dėl to dar neapsisprendęs.

Daugelis kitų lrytas.lt kalbintų LiCS elitui priklausančių politikų teigė ketinantys trauktis iš aktyvios veiklos.

Taip darys buvęs partijos vadovas Gintautas Babravičius ir LiCS pavaduotoja Irena Ričkuvienė. Buvęs Seimo nariai, partijos pirmininko pavaduotojai Jonas Liesys ir Vytautas Bogušis taip pat nepretenduos į valdžią.

„Aš į partijos ateitį apskritai turiu kitokį požiūrį nei dabartinė vadovybė“, - sakė V. Bogušis.

Dabartinis partijos vadovas A. Čaplikas tikisi, kad, nepaisant pralaimėtų Seimo rinkimų, LiCS dar gali atsitiesti per kitus rinkimus ir toliau tęsti veiklą.

Panašiai kalba ir dėl LiCS pirmininko posto kovosiantis A. Melianas. Jis taip pat žada tęsti pokalbius su kitomis liberaliomis partijomis dėl bendros politinės jėgos įkūrimo.

Tiesa, Liberalų sąjūdis kol kas nerodo noro jungtis ir kalbina pavienius LiCS narius jungtis į partiją. Tokiu būdu į Liberalų sąjūdį pastaruoju metu pasuko liberalcentristai iš Šiaulių ir Tauragės. Daugiau perėjimų laukiama po LiCS suvažiavimo.

LiCS atsakingasis sekretorius ir partijos pirmininko pavaduotojas Raimundas Palaitis lrytas.lt sakė, kad dalis žmonių paliko partiją, tačiau kol kas tai nėra masinis reiškinys. R. Palaitis taip pat nesiruošia kandidatuoti į partijos pirmininko postą. Po suvažiavimo jis ketina atsistatydinti ir iš atsakingojo sekretoriaus pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.