Interneto žiniasklaidos asociacija stabdo portalo balsas.lt narystę

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai vis dar tęsiant tyrimą pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos pateiktą informaciją dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo „Balsas.lt leidiniai“ grupės žiniasklaidos kanaluose, o Valstybinei darbo inspekcijai pranešus, jog keturiose iš penkių tikrintų bendrovės „Balsas.lt leidiniai“ valdomų žiniasklaidos priemonių nustatyta Darbo kodekso pažeidimų, Interneto žiniasklaidos asociacijos nariai vienbalsiai nutarė sustabdyti minėtos žiniasklaidos grupės portalo balsas.lt narystę Interneto žiniasklaidos asociacijoje iki paaiškės galutinės Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos atliekamo tyrimų išvados.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 22, 2013, 1:16 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:30 AM

Jau anksčiau, keliems „Balsas.lt leidiniai“ grupės žiniasklaidos kanaluose („Ekonomika.lt“, „Valstiečių laikraštis“) dirbusiems žurnalistams viešai prabilus apie redakcijos darbuotojams galimai mokamus atlyginimus „vokeliuose“, minėti Interneto žiniasklaidos asociacijos nariai viešai pareiškė nepateisinantys tokios žiniasklaidos priemonių veiklos ir pasisakantys tik už sąžiningą ir skaidrią žiniasklaidos kanalų veiklą, taip užtikrinant ir sąžiningą konkurenciją interneto žiniasklaidos rinkoje.

Interneto žiniasklaidos asociacija susikūrė 2009 m. Ji vienija didžiausius naujienų portalus delfi.lt, lrytas.lt; 15min.lt, alfa.lt, diena.lt, bernardinai.lt ir lrt.lt.

Pernai buvęs savaitraščio „Ekonomika.lt“ žurnalistas M. Širvinskas laiške žiniasklaidai pareiškė, kad didžiąją dalį algos dirbdamas šiame leidinyje jis gaudavo vokeliuose.

Savaitraščio vadovai tokius kaltinimus neigia ir tikina, kad algos vokeliuose darbuotojams nėra mokamos. M. Širvinsko teigimu, oficialiai būdavo apskaitomi keli šimtai litų, o nelegaliai būdavo sumokama daug kartų didesnė suma. „Aš irgi ėmiau vokelius. Ir ne kartą. Nesididžiuoju ir gėdijuosi: kiekvieną kartą gaudamas nelegalią algą pasijusdavau it rydamas duonos riekę su kirmėlėmis“, - laiške žiniasklaidai dėstė M. Širvinskas.

„Kitaip sakant, mes visi dirbome (o buvę kolegos ir tebedirba) visą darbo dieną, bet tas darbas, nusukant mokesčius, buvo apskaitomas per verslo liudijimus arba vokelius . Įrodymų, deja, nesurinkau: galiu tik pateikti savo darbo užmokesčio išklotinę, pagal kurią gaudavau 300 litų kas mėnesį, nors realiai – aštuonis kartus daugiau (mano ir kolegų sumokėti mokesčiai turėtų tapti rimtu galvosūkiu „Sodrai“)“, - teigė buvęs „Ekonomika.lt“ žurnalistas, žiniasklaidai pateikęs ir savo gauto darbo užmokesčio išklotinę.

„Galėjau, kaip kai kurie kolegos „Balso“ grupėje, už savo straipsnius pateikti verslo liudijimus kaip neva už vertimus, kuriuos neva užsako kažkokie asmenys, tačiau tai vėlgi yra tokia pat neteisėta veikla, už kurią redakciją turėtų kruopščiai iškratyti Darbo ir Mokesčių inspekcijos, o galbūt ir STT su FNTT. Kitaip sakant, mes visi dirbome (o buvę kolegos ir tebedirba) visą darbo dieną, bet tas darbas, nusukant mokesčius, buvo apskaitomas per verslo liudijimus arba vokelius“, - rašė M. Širvinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.