Kaune gimusio ketvertuko tėvų giminėje nėra buvę net dvynukų

Kūdikiai gimė neišnešioti - po 31 nėštumo savaitės.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Feb 25, 2013, 6:10 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:36 AM

„Mama ir vaikai šiuo metu jaučiasi gerai. Moteris stiprėja, taisosi, kraujavimo grėsmė, atrodo, jau išnykusi“, - šiandien patikrinęs gimdyvę ultragarsu pasakojo cezario pjūvio operaciją atlikęs Kauno klinikų docentas Vladas Gintautas.

Trys broliukai ir sesutė reanimacijoje tikriausiai dar bus visą šią savaitę, o iš ligoninės su mama išvyks maždaug po mėnesio.

Vaikai dabar guli stikliniuose inkubatoriuose, kuriuose palaikoma žmogaus kūno temperatūra.

Gimę berniukai sveria 1,462 kg, 1,344 kg ir 965 gramus, mergaitė - 1,421 kg.

Kūdikiai gimė neišnešioti - po 31 nėštumo savaitės.

Naujagimių tėvai kol kas nenori viešintis, bet neatmetama, kad jie pakeis nuomonę maždaug po dviejų savaičių, kai mama sustiprės ir atsigaus po gimdymo.

Anot operaciją atlikusio V. Gintauto, ketvertuko gimimas nebuvo iš pačių sudėtingiausių. Kartais sunkesnis būna net vieno kūdikio atėjimas į pasaulį.

Mama, kuriai dar nėra 30 metų, gimdė pirmą kartą. Abu tėvai - dirbantys.

Visoje ketvertuko tėvų giminėje anksčiau nebuvo gimę net dvynukų.

Moteris kūdikių pradėjo lauktis netaikant dirbtinio apvaisinimo priemonių.

2001 metais ketvertuką pagimdė vilnietė Kristina Gancevska.

1998 metais Vilniuje gimė Latukų ketvertas, 1969 metais Šilutėje - keturi Čeponių vaikai.

2011 metų rugsėjo 1-ąją Čikagos priemiestyje Bolinbruke 29 metų lietuvė Eglė Contreras su savo vyru amerikiečiu taip pat susilaukė keturių atžalų.

Laukia premija

Vos gimusiam kūdikiui Lietuvos valstybė garantuotai skiria po 1430 litų. Tai - vienkartinė parama, priklausanti be išimties kiekvienam šalyje gimusiam vaikui Eltai aiškino Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Ana Sudžiuvienė. Tačiau ketvertukas tikriausiai gaus didesnę paramą, praneša naujienų agentūra ELTA.

„Greta to, Kauno miesto taryba prieš keletą metų yra patvirtinusi ir tvarką, pagal kurią skiriama savivaldybės parama, kai Kauno mieste gyvenamąją vietą deklaravusi ir Kaune gyvenanti šeima susilaukia dvynukų ar trynukų. Tokiais atvejais vienam vaikeliui dar tenka po 2600 litų vienkartinė parama“, - teigė A. Sudžiuvienė.

Prie „keturgubos“ paramos, kuri skiriama valstybės bei savivaldybės, pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos A. Sudžiuvienės, keturgubo džiaugsmo ir rūpesčių, kurie garantuotai išaugins išlaidas, susilaukusi minėtoji šeima gali tikėtis daugiau papildomų lėšų, jeigu vienam šeimos nariui per mėnesį tenkančios pajamos neviršija 1050 litų. Dviem tėveliams bei keturiems jų vaikams „į rankas“ tenkanti pajamų suma turėtų būti ne didesnė nei 6300 litų, tuomet priklauso ir papildoma vienkartinė finansinė parama, kurią norint gauti vienam iš vaikų tėvų reikėtų kreiptis į savąją seniūniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.