Šiukšlių mašiną po Alytų persekiojo politikų būrys

Kiek per mėnesį vieno individualaus namo gyventojai sukaupia komunalinių

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Feb 28, 2013, 9:32 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:37 PM

Komunalines atliekas iš konteinerių prie individualių namų surenkančios bendrovės „Ekonovus“ darbuotojai nusprendė pirmiausia jas pasverti, kad sužinotų, kiek tokių atliekų alytiškiai sukaupia ir ar jas atidžiai rūšiuoja.

Per 45 minutes buvo pasverti 37 konteineriai, priklausantys Merkinės, Domantonių ir Aušrinės gatvių gyventojams.

Tokio eksperimento prireikė, kai keli savivaldybės tarybos nariai pasiūlė keisti atliekų apmokestinimo sistemą ir rinkliavos dydį individualių namų gyventojams ir įmonėms skaičiuoti ne už kvadratinį metrą, bet už deklaruotą atliekų kiekį.

Eksperimento dalyviai suskaičiavo, kad vieno namo gyventojai vasario mėnesį savo konteineriuose sukaupė vidutiniškai po 47 kilogramus komunalinių atliekų, o vasarį tradiciškai susidaro 6 procentai metinio kiekio.

Taip pat paaiškėjo, kad naują atliekų apmokestinimo tvarką siūlantys politikai savo teorinius skaičiavimuose nurodė beveik trečdaliu mažesnį kiekį nei susidaro realus.

Remiantis tokiais jų skaičiavimais, ši rinkliava individualių namų ir įmonių savininkams atpigtų, o daugiabučių gyventojams liktų tokio pat dydžio.

Dabar visi alytiškiai už atliekų tvarkymą moka po 17 centų už vieną kvadratinį metrą (mokesčiai renkami už gyvenamąjį plotą iki 100 kvadratinių metrų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.