„Baltosios pirštinės“ ruošiasi sekmadienio rinkimams

Apie 30 jaunuolių su baltomis pirštinėmis šeštadienį Vilniuje susirinko paskutiniam pasitarimui prieš sekmadienio rinkimus. „Baltųjų pirštinių“ judėjimo nariai stebės, kad pirmasis rinkimų į Seimą turas trijose apygardose vyktų be pažeidimų.

Stebėtojai sekmadienį išsidalins į tris rinkimines apygardas.<br>D. Umbrasas
Stebėtojai sekmadienį išsidalins į tris rinkimines apygardas.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2013-03-02 15:57, atnaujinta 2018-03-10 18:19

Sekmadienį anksti ryte jie išsivažinės į Biržų-Kupiškio, Ukmergės, Zarasų-Visagino apygardas. „Siekiame, kad kiekvienoje apylinkėje būtų bent po 1-2 mūsų stebėtojus“, - pasakojo vienas iš judėjimo iniciatorių Tadas Langaitis.

Judėjimo atstovai stebėjo ir trečiadienį bei ketvirtadienį vykusius išankstinius rinkimus. T. Langaičio teigimu, stebėtojai neužfiksavo jokių pažeidimų.

Aktyvistai susibūrė ir ėmė stebėti rinkimus po pirmojo rinkimų į Seimą turo praėjusį spalį. Tuomet internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame kalbėta apie galimą masinį balsų pirkimą.

„Kai kurie mūsų nariai priklauso politinėms jaunimo organizacijoms. Tačiau mes prašome prie mūsų jungtis tik tuos žmonės, kurie nedalyvauja jokios partijos veikloje“, - aiškino T. Langaitis.

Primename, kad Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose rinkimų rezultatai panaikinti dėl nustatytų šiurkščių pažeidimų, o Ukmergėje naujas Seimo narys bus renkamas vietoj mirusio Juliaus Veselkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą