Tarnybiniame bute glaudžiasi ir Šiaulių mero draugė

Šiauliuose socialinio būsto eilėje laukia kone 1350 šeimų, bet butai dalijami saviems, valdininkams. Viename jų yra įsitaisiusi ir mero Justino Sartausko palydove tapusi buvusi jo sekretorė Jurga Dzidolikienė.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys ("Lietuvos rytas")

Mar 9, 2013, 1:19 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:22 AM

Šiaulių miesto savivaldybė yra išdalijusi 663 socialinius butus, dar per 200 mažas pajamas gaunančių šeimų gyvena bendrabučiuose.

„Būsto laukia labai daug miestiečių, bet neturime ko jiems pasiūlyti”, – „Lietuvos rytui” sakė savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Gytis Skurkis.

Imdami būstą rizikuoja

Paklaustas, kiek būstų išdalinta savivaldybės darbuotojams, G. Skurkis pripažino, jog šia privilegija naudojasi aštuoni valdininkai – mero padėjėja, pora vyriausiųjų specialisčių, referentė, skyriaus vedėjos pavaduotoja, dar keletas laimingųjų.

„Tačiau šie darbuotojai labai rizikuoja, nes gauna prastos būklės butą, patys jį remontuojasi, bet neturi jokių teisių – nebedirbs, turės išsikraustyti”, – tikino G. Skurkis.

Už savivaldybės suteiktą būstą valdininkai moka nuomą, bet mokestis yra labiau simbolinis – už 1–3 kambarių būstą per mėnesį sumokama vos po 89–158 litus. Rinkoje už tokią kainą išsinuomoti buto faktiškai neįmanoma.

Nežino, kur gyvena draugė?

Tarp laimingųjų valdininkų yra ir Šiaulių savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė J. Dzidolikienė. Ji tarnybinį būstą gavo, kai įsidarbino savivaldybėje tuomečio administracijos direktoriaus pavaduotojo J. Sartausko sekretore.

Prieš aštuonerius metus iš savivaldybės gautame bute apsigyvenusi J. Dzidolikienė dabar nuolat pastebima kartu su meru J. Sartausku.

Penkių vaikų su buvusia sutuoktine susilaukęs 57 metų politikas su pora dešimtmečių jaunesne palydove kartu buvo ir šio ketvirtadienio vakarą per Moters saulės rinkimų šventę.

„Nežinojau”, – žurnalistams pareiškė J. Sartauskas, paprašytas patikslinti, ar tikrai jo išrinktoji gyvena tarnybiniame būste.

Butas – papildomas masalas

Tarnybinis butas yra jokia naujiena, bet paprastai jis suteikiamas itin reikalingiems specialistams. Tai būna kaip papildomas masalas prisivilioti aktorių ar mediką.

Šiaulių miesto savivaldybė tokiems specialistams būsto nebesuteikia, nes nebeleidžia prieš dešimtmetį įsigaliojusios įstatymo pataisos.

Tačiau ji gali pagal panaudos sutartį perleisti butą ligoninei, teatrui ar policijos komisariatui, o ši įstaiga išnuomoja jį savo darbuotojui.

Šiaulių miesto savivaldybės atstovė spaudai Jūratė Rauduvienė patikino, kad tarnybinius butus skirsto speciali komisija: „Jo papašyti gali kiekvienas darbuotojas.”

Neseniai savivaldybė gavo prašymą dėl tarnybinio būsto trims į Šiaulius dirbti atvažiuojantiems medikams, tačiau jį gaus tik vienas gydytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.