Kelią nacionalistams užtvers ir vaikų piešiniai, ir riestainių pardavėjai

Jaunieji nacionalistai turės ne žygiuoti, bet brautis Vilniaus Gedimino prospektu. Prieštaringai vertinamą šūkį „Lietuva – lietuviams“ pertrauks šventinių koncertų garsai. Pirmadienį Vilniaus širdis virto viena didele kliūtimi nacionalistų eitynėms.

Pirmadienį Vilniaus širdis virto viena didele kliūtimi nacionalistų eitynėms.<br>D. Umbrasas
Pirmadienį Vilniaus širdis virto viena didele kliūtimi nacionalistų eitynėms.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2013, 3:26 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:24 AM

„Aš nežinau kaip jie pro čia praeis“, - gūžtelėjo pečiais vienas sostinės policijos pareigūnas, paklaustas, kaip nacionalistai žygiuos Gedimino prospektu. Čia stūkso dvi didelės scenos, kuriose koncertai vyks iki vakaro.

Pirmadienį tokių kliūčių Gedimino prospekte – net keliolika.

Prie Nacionalinio dramos teatro, stovi stendai su fotografo Algimanto Aleksandravičiaus paroda.

Kiek toliau – savo gaminius pardavinėja pyragėlių ir riestainių kepėjai. Savo palapinės jie nežada išmontuoti tol, kol vyks koncertas.

Atkarpoje nuo Vinco Kudirkos iki Lukiškių aikštės stovi žaidimų aikštelės. Jaunuoliais čia gali žaisti stalo futbolą, krepšinį, ledo ritulį, beisbolą, net važinėtis riedlentėmis ar stumdyti šaškes.

Lankytojų tose žaidimų aikštelėse nedaug. Kai kuriose jų išvis tuščios. „Žmonių šiandien ne daugiau, nei paprastą savaitgalio dieną“, - sakė vienos kavinės, parduodančios kavą išsinešti, pardavėja. Ta kavinė stovi greta žaidimų aikštelių.

Prie Nepriklausomybės aikštės kelią nacionalistams pastos vaikų piešiniai. Jie sukabinti taip, kad bus labai sunku prasinešti iškeltas vėliavas.

Tačiau Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas Julius Panka sunkumų nesibaimina. Jis sako, kad nėra tokios kliūties, kurios neįmanoma apeiti.

„Nemanau, kad sugrįš 1991 metai ir savivaldybė statys barikadas, tik ne nuo okupantų, bet nuo savo piliečių. Manau, kad visur galima praeiti. Kaip supratau, jie tam ir daro visus renginius, kad susirinktų žmonės, tai ir jaunimas su vėliavomis praeis“, - kalbėjo J. Panka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?