Rusijos ieškomas Gruzijos parlamento narys slapstosi Lietuvoje? (dar papildyta)

Rusijos ieškomas Gruzijos

Kremliui palanki televizija paskelbė, kad V. Putino oponentai, padedant vienam Gruzijos parlamentarui, planavo riaušes praėjusių metų gruodį.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Kremliui palanki televizija paskelbė, kad V. Putino oponentai, padedant vienam Gruzijos parlamentarui, planavo riaušes praėjusių metų gruodį.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2013, 6:08 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:39 AM

G. Targamadzė sakė Gruzijos televizijai „9 kanalas“ neplanuojantis grįžti į Tbilisį, tačiau taip pat nurodė neprašysiantis Lietuvos suteikti politinio pabėgėlio statusą.

Jis perspėjo apskųsiantis Strasbūre įsikūrusiam Europos Žmogaus Teisių Teismui (EŽTT) Rusijos sprendimą paskelbti jo tarptautinę paiešką.

Maskvos policija pateikė prašymą Interpolo biurui Rusijoje įtraukti G. Targamadzę į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą, kaltindama Gruzijos įstatymo leidėją masinių neramumų kurstymu Rusijoje.

Rusijos URM praeitą savaitę nurodė, kad Interpolas paskelbė G. Targamadzės paiešką.

Neturi oficialių žinių apie Gruzijos politiko buvimą Lietuvoje Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) ir Generalinė prokuratūra antradienį pranešė neturinčios oficialių žinių apie Rusijoje dėl neramumų organizavimo kaltinamo Gruzijos parlamentaro Givio Targamadzės buvimą Lietuvoje. „Atsakydami į Jūsų užklausą informuojame, kad URM oficialių žinių apie G.Targamadzės buvimą Lietuvoje neturi“, - nurodė URM Visuomenės informavimo skyrius. Lietuvos Generalinė prokuratūra taip pat nurodė neturinti informacijos apie Gruzijos politiką. „Jokios informacijos iš Rusijos Federacijos dėl minėto Gruzijos piliečio Generalinėje prokuratūroje nėra“, - antradienį sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Vilma Mažonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.