Anglijoje du lietuviai žvėriškai sumušė bendradarbį supratę, kad jis - rusas

Didžiojoje Britanijoje du lietuviai žiauriai sumušė trečią atvykėlį iš Lietuvos, kai gerdami degtinę išsiaiškino, kad jis - rusas. Du lietuviai – 25 m. Audrius Andriukaitis ir 42 m. Rygintas Bložė – daužė ir spardė 27 m. Igoriui Kuznecovui į veidą, lankstydami jį kaip skardinę, ir vos jo neužmušė. Kruvinas konfliktas tarp vyrų įvyko geriant per Kalėdas, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2013, 8:07 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:11 AM

I. Kuznecovas buvo trankomas į grindis, jo veidas buvo trypiamas kojomis. Užpuolimą matęs liudininkas pagalvojo, kad tapo žmogžudystės liudininku.

Prieš tai vyrai, dirbę Lankašyro baldų fabrike, kartu gėrė degtinę.

Konfliktas įsisiūbavo anksti ryte, kai po visą naktį trukusių išgertuvių I. Kuznecovas pradėjo kalbėti rusiškai. Bendradarbiai Lietuvoje gimusį, bet rusiškai laisvai kalbantį I. Kuznecovą pradėjo vadinti rusu ir pasakė, kad nori uždaryti šuns būdoje, o tada pradėjo jį daužyti.

Užpuolikai paliko bendradarbį nejudantį, plūstantį krauju ir visiškai be gyvybės ženklų. Vėliau jam buvo nustatyti rimti veido sužalojimai – sulaužyta kairioji akiduobė, nosies kaulas.

Nelsono miestelyje gyvenantys R. Bložė ir A. Andriukaitis už sunkų kūno sužalojimą nuteisti ketveriems metams kalėjimo. Jų laukia deportacija.

Pasak prokuroro Stepheno Parkerio, Kalėdas I. Kuznecovas šventė A. Andriukaičio namuose. Prisigėrę degtinės, abu nuėjo į netoliese gyvenančio R. Bložės namus.

Ankstyvą rytą visa kompanija blaškėsi ieškodama parduotuvės, kur galėtų nusipirkti alkoholio. Tada du lietuviai pradėjo elgtis agresyviai ir išvadino I. Kuznecovą rusu. Staiga auka pajuto smūgį į pakaušį.

Išgirdęs bumbtelėjimą šalia savo miegamojo lango, nubudo Mohammedas Daaras, kuris ir tapo nusikaltimo liudininku. Jis pamatė vyrą, partrenktą ant jo automobilio šoninio veidrodėlio.

Pasak liudininko, R. Bložė laikė auką už plaukų ir daužė kumščiu, o tada nutempė gatve.

M. Daaras paskambino policijai ir papasakojo, ką matė pro langą.

A. Andriukaitis tris ar keturis kartus spyrė aukai į veidą, o R. Bložė spardė jam į pilvą. Tada užlaužė rankas ir numetė ant kelio.

Parkritusį bendradarbį užpuolikai toliau spardė į pilvą, daužė. A. Andriukaitis smogė aukai į veidą daugiau kaip 10 kartų, o R. Bložė mindžiojo ir spardė jo veidą.

Pasak liudininko, jie lamdė I. Kuznecovą kaip tuščią skardinę. Jis išsigando, kad vyras bus užmuštas.

Liudininkas nuoširdžiai matė, kad stebi žmogžudystę. Tačiau I. Kuznecovui pavyko išgyventi. Jis papasakojo, kad bendradarbiai su juo pasielgė taip dėl to, kad jis - rusas.

Jis iki šiol kenčia galvos skausmus, sutrikęs miegas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.