Naujasis Seimo narys gali palikti „Tvarkos ir teisingumo“ partiją

„Tvarkos ir teisingumo“ bei Darbo partijų jungtuvėms nepritariantis vakar į Seimą Zarasų-Visagino apygardoje išrinktas „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava gali palikti partijos gretas.

Į Seimą sekmadienį išrinktas A. Dumbrava neslepia esąs dešiniųjų pažiūrų.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Į Seimą sekmadienį išrinktas A. Dumbrava neslepia esąs dešiniųjų pažiūrų.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 18, 2013, 8:42 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:49 PM

Taip pasielgęs, jis pasektų kolegos, parlamentaro iš Raseinių, Remigijaus Ačo pavyzdžiu, kuris „Tvarką ir teisingumą“ paliko praėjusią savaitę.

Prieš antrąjį Seimo rinkimų turą kalbėdamas su lrytas.lt A.Dumbrava pripažino, kad jam nepatinka partijos vadovų noras jungtis su „darbiečiais“.

„Man yra svarbios partijos vertybės. Tuo tarpu jungimasis su „darbiečiais“ vyksta ne dėl vertybių, o kitų priežasčių“, - kalbėjo praėjusią kadenciją Seime jau dirbęs politikas.

A. Dumbrava neslepia esąs dešiniųjų pažiūrų. Prieš įstodamas į partiją „Tvarka ir teisingumas“ jis priklausė Lietuvos krikščionių demokratų partijai. Buvę krikščionys demokratai sudaro ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijos skyriaus Zarasuose branduolį. A. Dumbrava sako, kad skyrius palaiko jo poziciją.

Tiesa, naujasis Seimo narys sako, kad atsisakyti narystės partijoje jis greičiausiai neskubės.

„Pažiūrėsime, kaip viskas klostysis, kokias pažiūras deklaruos naujoji partija, kokios ten bus vertybės. Bet kokiu atveju, aš bandysiu tas vertybes keisti, o jei nepavyks spręsiu, ką daryti toliau, kur eiti“, - kalbėjo A. Dumbrava.

Jei A. Dumbrava paliks „Tvarką ir teisingumą“, ši partija Seime turės devynis atstovus. Praėjusią savaitę iš „tvarkiečių“ frakcijos išstojęs R. Ačas nutarė dirbti Mišrioje parlamentarų grupėje. Jis pageidavo įstoti į Liberalų sąjūdžio frakciją, tačiau liberalai jo priimti neskuba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.