Seimo narys tebevadovauja grąžtų gamyklai?

Darbo partijai atstovaujantis Seimo narys Darius Ulickas vis dar yra bendrovės „Grąžtai“ generalinis direktorius. Bent jau taip teigiama šios akcinės bendrovės interneto puslapyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 25, 2013, 4:56 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:45 AM

Kandidatuodamas į Seimą D. Ulickas buvo šios bendrovės akcininkas. Jos valdybai vadovauja Seimo nario politinis partneris Valdemaras Jacikas.

D. Ulickas iš grąžtus gaminančios įmonės nuomoja automobilį BMW, kurį vairavo ir iki Seimo rinkimų. Kai apie tai sužinojo lrytas.lt žurnalistai, Seimo narys teigė, kad įmonės akcijų atsisakė, todėl viešų ir privačių interesų konflikto išvengė.

Penktadienį paskambinus į bendrovę „Grąžtai“, telefonu atsiliepusi moteris D. Ulicko patarė ieškoti Seime. Esą jis čia jau nebedirba.

„Dar nesusitvarkėme“, - sakė moteris, paklausta, kodėl interneto svetainėje po Seimo rinkimų praėjus keturiems mėnesiams vis dar skelbiama priešingai.

Konstitucija parlamentarams draudžia tuo pačiu metu eiti kitas pareigas privačiose ar valstybės įmonėse bei įstaigose, gauti pajamas, kurios nesuderinamos su parlamentaro veikla. To nepadarius, iš Seimo nario turi būti atimtas mandatas.

Seimo narys D. Ulickas išgarsėjo šią savaitę, kai dienraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, kad jis Raseiniuose dalyvavo Darbo partijos renginyje ir alkoholiu galėjo vaišinti nepilnamečius vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.