Vyriausybė ieško naujo maitintojo, bet valgyklos remontui pinigų neturi

Premjeras Algirdas Butkevičius ir jo kolegos jau greitai Vyriausybės rūmuose galės ragauti patiekalus iš naujojo valgiaraščio. Vyriausybės kanceliarija ieško naujos maitinimo įstaigos, kuri rūpinsis, kaip įsiteikti valdininkų skrandžiui.  

Vyriausybės darbuotojai juokauja, kad ši valgykla puikiai tiktų filmuoti sovietinių laikų filmams. Patiekalai čia, kaip senais laikais, atvežami staliukuose ant ratukų.<br>R. Danisevičius
Vyriausybės darbuotojai juokauja, kad ši valgykla puikiai tiktų filmuoti sovietinių laikų filmams. Patiekalai čia, kaip senais laikais, atvežami staliukuose ant ratukų.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-03-26 16:49, atnaujinta 2018-03-09 07:11

Konkursą laimėjusi bendrovė ruoš pietus bei pusryčius Vyriausybės darbuotojams ir ministrams, virs kavą, aptarnaus įvairių čia vykstančių renginių ir premjero svečius.

Uždaroje Vyriausybės valgykloje per dieną pietauja apie 70 žmonių. Bufeto paslaugomis naudojasi apie 100 žmonių.

Šiuo metu Vyriausybėje dirba prieš beveik prieš trejus metus veiklos sutartį pasirašiusi bendrovė „Taurakalnis“. Papietauti čia kainuoja tiek pat, kaip ir kitose miesto valgyklose, – 10-15 litų.

Vyriausybės kanceliarija reikalauja, kad dienos valgiaraštyje būtų ne mažiau kaip 8 skirtingi šalti užkandžiai, 2 sriubos bei 5-6 karšti patiekalai.

Šalti patiekalai ir užkandžiai, sriubos, karštų patiekalų pusgaminiai bei konditerijos gaminiai gali būti gaminami kitur ir atvežami į Vyriausybės virtuvę. Karšti patiekalai, šviežių daržovių salotos ar garnyrai turi būti baigiami ruošti ir gaminami vietoje. Įvairios bandelės, kibinai, spurgos ar panašūs konditerijos gaminiai turi būti pagaminti tą pačią dieną, kurią jais bus prekiaujama bufete.

Pageidautina, kad siūlomų šaltų ir karštų patiekalų bei konditerijos gaminių asortimentas kas 3 mėnesius būtų atnaujinamas ne mažiau kaip 30 proc.

Konkursą laimėjusi įmonė galės nemokamai naudotis virtuvėje esama maisto saugojimo įranga, kavos aparatu, indų plovimo įranga, stalo bei virtuvės indais ir įrankiais, staltiesėmis.

Bendrovės „Taurakalnis“ vadovė Irena Čereškienė portalui lrytas.lt sakė, kad įmonė vėl dalyvaus konkurse.

„Kadangi valgykla ten uždara, pajamos nėra labai didelės. Tačiau mums patinka ten dirbti – rami ir kultūringa vieta. Būtų gerai atnaujinti seną nuo sovietinių laikų likusį valgyklos interjerą, labai daug patalpų yra tuščios ir neišnaudojamos, inspektoriai taip pat turi pastabų“, - kalbėjo verslininkė.

Vyriausybės kanceliarijos Informacinių sistemų ir turto valdymo skyriaus vedėjas Arvydas Domanskis sako, kad rimtas remontas buvo planuojamas dar prieš krizę, tačiau dabar lėšų užtektų nebent kosmetiniams darbams.

„Prieš kelerius metus parengtame projekte buvo numatyta viską pertvarkyti: atnaujinti valgyklą ir bufetą, atsisakyti didelės virtuvės ir saugyklų. Tarybiniais metais čia buvo saugoma po toną bulvių. Dabar tos patalpos stovi tuščios. Jas būtų galima pertvarkyti į darbui reikalingas sales ar kabinetus“, - sakė A. Domanskis.

Pietų metu Vyriausybės valgykloje būna užimta tik apie pusę staliukų. Daug darbuotojų eina pietauti į miestą. Vyriausybės darbuotojai juokauja, kad ši valgykla puikiai tiktų filmuoti sovietinių laikų filmams. Patiekalai čia, kaip seniais laikais, atvežami staliukuose ant ratukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.