Perėja Kauno senamiestyje tampa prekyviete

Kam eiti į turgų, jei rankdarbių galima pigiau įsigyti Senamiestyje. Šalia požeminės perėjos, įrengtos Vilniaus ir Nemuno gatvių sankirtoje, jų ištisus metus siūlo auksarankės močiutės.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė")

Apr 1, 2013, 11:32 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:54 AM

Velykų rytą sukurti šventinę nuotaiką padės ne tik margučiai, bet ir už vieną ar du litus įsigyta išsprogdintų karklų, blindžių ir forsitijų šakelė. Dovanų tiks nunerta servetėlė ar iš šiaudų nupintas krepšelis.

„Gal margučiams per Velykas norėsite kepures uždėti? Tuomet pirkite spalvotus mezginius. Vienas kainuoja septynis litus, bet parduosiu ir už penkis. Visą širdį įdėjau ir siūlus gerus naudojau“, – tikino su keliais vištos formos rankdarbiais įsitaisiusi kaunietė Jadvyga Kriukauskienė.

Moteris siūlė pirkti ir jos bičiulės rankomis numegztas vaikiškas šlepetes, už kurias prašė 15 litų. J.Kriukauskienės teigimu, šie šilti rankdarbiai – puiki Velykų dovana mažiesiems.

„Gavėnia buvo darbymetis – kėliausi anksti ir mezgiau. Šią savaitę kasdien ateinu prie šios požeminės perėjos, nes tai geriausia vieta prekiauti mažmožiais“, – tikino J.Kriukauskienė.

Per dieną pro šią vietą praeina tūkstančiai žmonių. Dažnas pamatęs originalų daiktą, už kurį gatvės prekeiviai prašo simbolinės sumos, susigundo pirkti.

Rankdarbiai domina ir senamiestį apžiūrinėjančius turistus iš užsienio. Auksarankės močiutės tikina, kad jie gerokai dosnesni už kauniečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.