Pareigūnai nebaus Kovo 11-osios eitynių organizatorių

Tautinio jaunimo sąjungos lyderiai gali lengviau atsikvėpti. Sostinės policija nebaus Kovo 11-osios eitynių organizatorių. „Mes nesurinkome pakankamai įrodymų, kad Julius Panka ar kiti asmenys organizavo tą renginį“, - portalui lrytas.lt sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Kovo 11-osios eiseną Vilniaus Gedimino prospektu sergėjo apie 300 policijos pareigūnų. Žygiavo apie 3 tūkst. žmonių.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Kovo 11-osios eiseną Vilniaus Gedimino prospektu sergėjo apie 300 policijos pareigūnų. Žygiavo apie 3 tūkst. žmonių.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Apr 5, 2013, 9:20 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:30 PM

Sostinės pareigūnų vadovas pabrėžė, kad Kovo 11-osios eitynės buvo taikios. Kilo tik keletas nedidelių incidentų, kurie susiję su neblaiviais asmenimis.

„Manęs klausia: kodėl jūs neišvaikėt? O ką vaikyti? Garbaus amžiaus žmones, kurie pražygiavo su vėliavomis ir išsiskirstė? Ten nebuvo kažkokių nacistinių simbolių ar vėliavų. Taip, tos eitynės buvo nesankcionuotos. Bet tai yra tos pačios nepagarbos, rėkavimo vienas ant kito pasekmė besiruošiant eitynėms. 

Dar ruošiantis tam renginiui su pareigūnais mes susitarėme – jei viskas vyksta taikiai ir gražiai, tai mes švenčiame kartu. Taip ir buvo“, - portalui lrytas.lt pasakojo Vilniaus policijos vadovas.

Pareigūnas K. Lančinskas pabrėžė, kad šių metų eisena skyrėsi nuo tų, kurios vyko ankstesniais metais.

„Aš tomis eitynėmis žavėjausi. Ten susirinko ir garbaus amžiaus žmonių. Dainavo gražias lietuviškas dainas. Žmonės atėjo iki Lukiškių aikštės, parodė, kad ta šventė jiems yra svarbi ir išsiskirstė.“, - kalbėjo Vilniaus policijos vadovas K. Lančinskas.

Kovo 11-osios eiseną Vilniaus Gedimino prospektu sergėjo apie 300 policijos pareigūnų. Minią lydėjo ir judėjimo greitį reguliavo pareigūnų mikroautobusai. Taip pat raitoji policija. Minioje buvo ir persirengusių kriminalistų.

Per renginį buvo sulaikyti penki asmenys, kurie girti pasirodė viešoje vietoje. Tarp jų ir garsusis Vilniaus senamiesčio veikėjas, save vadinantis Kunigaikščiu Vildaugu.

Eisenoje dalyvavo apie 3 tūkst. žmonių.

Tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.