Sausio 13-osios byloje kaltinamas M. Golovatovas nenori būti teisiamas už akių

Į Generalinę prokuratūrą kreipėsi buvusio KGB būrio „Alfa“ vadas Michailas Golovatovas. Per savo advokatus Lietuvoje jis pareiškė, kad Sausio 13-osios byloje nesutinka būti teisiamas už akių. Karininkas nori, kad teismo posėdžiuose dalyvautų jo atstovai.

M. Golovatovas 1991 metų sausį vadovavo Vilniaus televizijos bokštą šturmavusiam „Alfa“ būriui.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
M. Golovatovas 1991 metų sausį vadovavo Vilniaus televizijos bokštą šturmavusiam „Alfa“ būriui.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2013, 7:09 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:12 AM

Antradienį Generalinė prokuratūra gavo M. Golovatovo advokato orderį ir prašymą susipažinti su bylos medžiaga. Tai portalui lrytas.lt patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė. 

Prokurorai kol kas nekomentuoja situacijos detaliau.

Įtariamasis Sausio 13-osios byloje Rusijos pilietis M. Golovatovas pagal Lietuvos išduotą Europos arešto orderį pernai liepos 14-ąją buvo sulaikytas Vienos oro uoste, bet nepraėjus nė parai buvo paleistas. 

Tai sukėlė konfliktą tarp Austrijos ir trijų Baltijos valstybių.

M. Golovatovas 1991 metų sausį vadovavo Vilniaus televizijos bokštą šturmavusiam „Alfa“ būriui. Sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių, šimtai buvo sužeisti.

Aiškintis aplinkybių vėliau buvo sudaryta dvišalė darbo grupė. Austrija viešai tikino, kad sulaikyti ilgesniam laikui ir perduoti Lietuvai M. Golovatovą trūko duomenų, tačiau Lietuvos pareigūnai įtaria, kad Viena taip pasielgė dėl Rusijos spaudimo. Atsakymų, kodėl pernai liepą Austrijos oro uoste sulaikytas Rusijos pilietis paleistas, iš Austrijos pareigūnų iki šiol taip ir negauta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.