Senas žvejybinis laivas atsidūrė Klaipėdos uosto dugne

Klaipėdos uoste skendo seniai nebenaudojamas laivas. Visą parą budintys Uosto priežiūros tarnybos specialistai ketvirtadienio vakarą pastebėjo, kad laivas ėmė grimzti gilyn. Galiausiai jis apatine dalimi atsirėmė į akvatorijos dugną, tačiau dėl nedidelio gylio visiškai visas į vandenį nepaniro. Nelaimė įvyko vadinamajame žvejų uostelyje, ties 122b krantine. Šį žvejybinį tralerį tenka gelbėti jau nebe pirmą kartą. 2008-ųjų gruodį jis su žvejais buvo užplaukęs ant seklumos netoli Palangos tilto, 2011-ųjų spalį remonto metu užsidegė kairysis bortas. Gaisras, kilęs dėl darbininkų neatsargumo, tuokart smarkiai nuniokojo laivą.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

2013-04-26 15:43, atnaujinta 2018-03-07 16:50

Laivas „Freisa“ priklausė to paties pavadinimo jau bankrutavusiai įmonei. Traleriui pradėjus grimzti gilyn, vandens pateko į mašinų skyrių, todėl į uosto akvatoriją išsiliejo teršalų. Uosto direkcija pranešė, kad jų nėra daug ir jie nespėjo pasklisti toli – nelaimės vieta aptverta boninėmis užtvaromis, nuo ryto teršalus surenka aplinkosaugos specialistai.

Kokią nuobaudą skirti laivo šeimininkams, spręs Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas. Uosto direkcija taip pat žada skirti administracinę nuobaudą už netinkamą laivo priežiūrą. Laivu besirūpinančiam bankroto administratoriui pavesta iki gegužės 26 dienos iškelti laivą ant kranto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.