Kauno rajone iškilo naujas ugniagesių pastatas

Kauno rajone Lapių miestelyje šiandien duris atvėrė vietos ugniagesių

Naujos ugniagesių komandos Lapėse (Kauno r.) atidarymo šventės akimirkos.<br>M. Patašius
Naujos ugniagesių komandos Lapėse (Kauno r.) atidarymo šventės akimirkos.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

May 3, 2013, 2:44 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:08 AM

Lapių ugniagesių komanda - naujas Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos padalinys, įkurtas geografiškai labai patogioje vietovėje.

Anksčiau į gaisrus, gelbėjimo darbus į Lapes ir greta esantį Domeikavos miestelį vykdavo ugniagesiai iš Šilainių arba Vandžiogalos komandų.

Nuo Vandžiogalos iki Lapių - net 25 kilometrai, Šilainius nuo Lapių skiria 15 kilometrų.

Brangias minutes priversti gaišti ugniagesiai ne visada suspėdavo išgelbėti gyventojų turtą.

Domeikavoje ir Lapėse gyvena apie 11 000 žmonių, yra per 7 000 sodininkų sklypų. Be to, Lapių seniūnijoje stūkso milžiniškas sąvartynas, kuriame kasmet vidutiniškai kyla po 7 gaisrus.

Šių dviejų miestelių bendruomenės, susibūrusios į vietos veiklos grupes, ugniagesių padalinio statybai iš Europos Sąjungos gavo 550 000 litų.

Dar trečdalį milijono litų skyrė Kauno rajono savivaldybė - suteikė 20 arų sklypą, nutiesė betoninį kelią, nupirko ugniagesiams uniformas, įvedė dujotiekio, vandentiekio ir kitas komunikacijas.

Pastatas praėjusiais metais iki žiemos iškilo vos per tris mėnesius, o šįmet atšilus orui buvo suklotos trinkelės, atlikti kiti gerbūvio darbai, sutvarkyta aplinka. „Statyba vyko sklandžiai, nes visi partneriai - savivaldybė, seniūnijos ir vietos veiklos grupės dirbo efektyviai.

Tai - gražus pavyzdys, kaip, neverkšlenant, nevaikštant iškreiptais veidais, galima nuveikti naudingus darbus“, - lrytas.lt pasakojo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Per iškilmingą atidarymo ceremoniją monsinjoras Lionginas Vaičiulionis pašventino naują pastatą, o V. Makūnas ugniagesiams dovanojo Kauno rajono savivaldybės herbą.

Statybas vykdžiusios bendrovės „Autokausta“ direktorius Juozas Kriaučiūnas Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktoriui Romui Steponavičiui įteikė raktą simbolizuojantį kūrinį, pagamintą iš akmens ir metalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.