V. Gedvilas mano, kad partijų susijungimas gali užtrukti ir metus

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas „Laisvosios bangos“ laidoje „Ryto tema“ teigė, kad policijos paieškomos Seimo narės Neringos Venckienės parlamentinė apkalta negali vykti, kol jos nėra Lietuvoje.

V. Gedvilas tikina, kad partijų susijungimo procesas vyksta.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
V. Gedvilas tikina, kad partijų susijungimo procesas vyksta.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-10 11:37, atnaujinta 2018-03-06 23:25

„Geriau vėliau, negu niekad“, – taip V. Gedvilas pakomentavo svarstymui užregistruotas Seimo statuto pataisas, numatančias Seimo nario ir jo padėjėjų atlyginimo sumažinimo įvarius variantus. Seimo valdybos sprendimu N. Venckienės atlyginimas jau yra sumažintas trečdaliu.

Kalbėdamas apie galimą referendumą dėl dvigubos pilietybės įteisinimo Lietuvoje, Seimo pirmininkas priminė, kad tai atvejis, kada be referendumo negalima keisti Konstitucijos.

„Mums reikės mobilizuotis“, – sakė V. Gedvilas, svarstydamas apie referendumo sėkmei būtinus piliečių dalyvavimo rodiklius ir su tuo susijusius Pasaulio lietuvių bendruomenės nuogąstavimus, kad paskelbus referendumą ir paskui jam neįvykus, arba rinkėjams balsavus prieš, dvigubos pilietybės reikalas bus sužlugdytas visiems laikams.

„Procesas vyksta“, – sakė Seimo pirmininkas apie partijos „Tvarka ir teisingumas“ jungimąsi su Darbo (leiboristų) partija. Pasak jo, „vieni žmonės nori susijungti, kiti nenori“, todėl su visais reikia tartis, diskutuoti. „Galbūt, dar ir metus gali užsitęsti“, – taip V. Gedvilas įvertino partijų susijungimo perspektyvą.

Laidos įrašas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.