Palangoje K. Prunskienę pasiekia tik geros žinios

Insultą išgyvenusi ir ilgą laiką Rusijoje gydyta buvusi premjerė 70 metų Kazimiera Prunskienė – atgauna jėgas. Grįžusi į Lietuvą, ir kurį laiką gyvenusi savo sodyboje Švenčionių rajone, moteris praėjusią savaitę atvežta į Palangos reabilitacijos ligoninę.

Buvusios premjerės K. Prunskienės sveikata rimtai sušlubavo pernai per jos gimtadienį.<br>V. Balkūnas
Buvusios premjerės K. Prunskienės sveikata rimtai sušlubavo pernai per jos gimtadienį.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2013-05-13 15:18, atnaujinta 2018-03-06 20:39

„Darbuojamės, judame į priekį. Mama daro mankštas, vaikštinėja, jai padeda logopedai, yra daromi masažai. Mamai labai smagu pabūti prie jūros, pasigrožėti ja, ypač, kai tokie gražūs orai“, - pasakojo K. Prunskienę nuolat prižiūrinti jos duktė Rasa Vaitkienė.

K. Prunskienė pajūryje turėtų praleisti mėnesį arba du. Palangoje su motina pakaitomis ketina būti trys jos vaikai – Rasa, Vaidotas ir Daivita. 

Anot R. Vaitkienės, politikė ligoninėje kartais žiūri žinias, klausosi muzikos, daug vaikšto. „Ją viskas domina, kas suteikia ramybės ir džiaugsmo. Apie darbus, apie tai, kas negerai šalyje, stengiamės neklausyti, nežiūrėti“, - kalbėjo K. Prunskienės dukra.

Ji džiaugėsi, kad motinos sveikata taisosi. Iš aplinkinių moteris dažnai girdi pastebėjimų, kad K. Prunskienė atrodo pajaunėjusi, pagražėjusi.

R. Vaitkienė stebėjosi gera motinos atmintimi. „Mama puikiai prisimena Lietuvos pajūrį. Kai į Palangą patraukėme iš kaimo sodybos, ji rodė trumpesnį kelią. Man šis kelias buvo nežinomas“, - apie kelionę į Palangos reabilitacijos ligoninę pasakojo politikės dukra.

Buvusios Lietuvos liaudies partijos vadovės K. Prunskienės sveikata rimtai sušlubavo pernai per jos gimtadienį, vasario 26-ąją. Tą dieną, ruošiantis su dukterimis iškilmingiems pietums, ją namie ištiko insultas.

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės medikai ekspremjerei atliko sudėtingą galvos smegenų operaciją, po kurios ji buvo nugrimzdusi į komą.

Insultas K. Prunskienei pažeidė kairįjį smegenų pusrutulį, todėl ją ištiko dešinės pusės paralyžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.