Istorija apie savo noru ŽIV užsikrėtusią moterį suvirpino širdis

Balandžio pabaigoje portalas lrytas.lt paskelbė neeilinę vilnietės Viktorijos Markovos istoriją. Moteris atvirai papasakojo, kad prieš dešimt metų nuo mylimojo savo noru užsikrėtė ŽIV. Stereotipus apie ligą griaunanti moteris prieš daugiau nei metus pagimdė sūnų.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

May 14, 2013, 8:06 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:37 PM

Į skaitytojus vilnietė kreipėsi pagalbos dėl ją užgulusio skurdo. Per mėnesį ji ir kūdikis gyvena už 700 litų. Kartais šeima pritrūksta būtiniausių dalykų, pavyzdžiui, sauskelnių vaikui. Tai perskaitę, žmonės ėmė aukoti Viktorijai pinigų.

Kas po 20, 30, 50 ar 100 litų, pora geradarių į Viktorijos sąskaitą pervedė 200 litų. Padėti panoro daugiau nei 20 skaitytojų. Iš viso per daugiau nei savaitę moters sąskaita pasipildė 1683 litais.

„Labai labai ačiū, nesitikėjau, kad žmonės atsilieps. Nesitikėjau, kad žmonės tokie geri. Mane net sugraudino. Tik draugai perspėjo, kad komentarų po straipsniu neskaityčiau – jie labai įžeidžiantys“, - po publikacijos pasirodymo kalbėjo sujaudinta V. Markova.

Pati Viktorija kompiuterio ir interneto neturi. Apie straipsnio pasirodymą jai pranešė ŽIV sergančius asmenis vienijančios organizacijos „Pozityvus gyvenimas“ vadovas Jurgis Andriuška.

Viktorija yra šios organizacijos narė. Už paaukotus pinigus ji jau nupirko įvairių sūnui reikalingų daiktų – kelias pakuotes sauskelnių, kėdutę, basutes, striukę, specialų kamuolį berniuko judėjimui lavinti. Ruošiasi pirkti ir pigesnį dulkių siurblį. 

Vaikas karštu vandeniu buvo apsiplikęs rankas, liko randai. Gydytojai išrašė berniukui vaistų nuo randų už 70 litų. Viktorija nupirko sūnui ir šio tepalo. Moteris taip pat sumokėjo į priekį dalį komunalinių mokesčių. 

„Neturėjau galimybės pirkti žuvies, per brangu. Ir mėsos neperkam. Pirmą kartą ne per šventes vaikui nupirkau žuvies. Gavo baltymų. Aš tokia laiminga! Labai malonu, kiekvienam norėčiau paspausti ranką“, - džiaugėsi vilnietė.

Visko išleisti vienu kartu ji nenori. Dar pasiliko ateičiai. Viktorijai tai – dideli pinigai. Ji daugiausia tikėjosi gauti 200 litų.

Portalo lrytas.lt skaitytojai siūlė ne tik finansinę paramą. Pasirodžius Viktorijos istorijai portalas gavo elektroninį laišką iš Pietų Korėjos kompanijos „Samsung“.

Ten dirbantis Vaidas Budvytis pasisiūlė padėti Viktorijai. Savo laiške jis rašė: „Manau yra žmonių, kurie mielai pagelbėtų ne tik pinigais. Galbūt kažkas padėtų susirasti darbą, patartų, kaip išsikapstyti iš skurdo. Išmokykim žmones gaudyti žuvį, o ne tiesiog jiems ją atiduoti.“

V. Budvytis yra mentorius, kuris konsultuoja karjeros klausimais. Jis ketino susisiekti su Viktorija telefonu.

Ši istorija paskatino redakciją tęsti pradėtą darbą. Ateityje skelbsime panašias istorijas ir kviesime žmones aukoti ar kitaip padėti straipsnių herojams. Tam bus skirta speciali banko sąskaita, kurią administruos labdaros ir paramos fondas „Algojimas“.

Apie tai mūsų portale skaitykite artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.