Mušeiką išaiškinusiam devynmečiui – angelas ir pliušinis šuo

Šiauliuose girto vyro mušamą moterį pastebėjęs, apie tai telefonu policijai pranešęs, ir vėliau surastą mušeiką atpažinęs 9 metų Julius Parafinavičius sulaukė pareigūnų padėkos.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-05-15 16:54, atnaujinta 2018-03-06 17:31

Trečiadienį Šiaulių miesto policijos komisariatą aplankiusiam berniukui, jo vadovas Rimantas Šlekys padėkojo už pilietiškumą ir įteikė dovaną – Angelo statulėlę bei pliušinį šunį Amsį.

Kad užaugęs nori būti policininku, savo tėvams – žinomam fotomenininkui Rolandui Parafinavičiui ir žurnalistei Oksanai Laurutytei – ne kartą prasitarusio Juliaus, policijos komisariate laukė dar viena staigmena.

Smalsiam berniukui buvo surengta ekskursija po komisariatą – aprodyta budėtojų dalis, leista pasėdėti tarnybiniuose automobiliuose.

Įvykio vietoje liko tik berniukas

Gatvėje girto vyro mušamą moterį J. Parafinavičius pastebėjo gegužės pirmąją. Berniukas čiupo telefoną ir surinkęs Bendrojo pagalbos centro numerį pranešė apie nusikaltimą.

Kadangi jiems paskambinusiu vaiku budėtojai iškart nepatikėjo, Juliui teko skambinti dar kelis kartus.

„Šalia dar buvo keli žmonės, kurie matė, kaip vyras muša moterį, bet jie skambinti neišdrįso ir netrukus nuėjo šalin“, - tos dienos įvykius prisiminė J. Parafinavičius.

Sulaukęs, kol atvažiuos patruliai, trečiaklasis jiems parodė, kur link nuėjo mušeika. Paėjėjęs kartu su pareigūnais berniukas atpažino ant suoliuko sėdintį neseniai moterį primušusį vyriškį.

Paaiškėjo, kad gatvėje savo 53 metų sugyventinę mušė 51 metų šiaulietis. Mušeiką, kuriam buvo nustatytas vidutinis (2,11 prom.) girtumo laipsnis, pareigūnai uždarė į areštinę, o sumušta moteris dėl galvos sumušimo atsidūrė ligoninėje.

Areštinės duris smurtautojui atvėrė aukos atlaidumas

Po medikų apžiūros nukentėjusioji buvo išleista gydytis į namus. Kadangi moteris susitaikė su ją sumušusiu sugyventiniu, tai jis areštinėje neužsibuvo – smurtautojas buvo išleistas į laisvę. Už savo poelgį jam neteks atsakyti.

„Liūdna, kad dėl nukentėjusiosios atlaidumo ją sumušęs sugyventinis išvengė atsakomybės. Šiuo atveju galima konstatuoti, kad devynerių metų berniukas buvo kur kas pilietiškesnis ir principingesnis už daug didesnę gyvenimo patirtį turinčią moterį“, - portalui lrytas.lt sakė R. Šlekys.

Įteikdamas atminimo dovanas, Šiaulių miesto policijos komisariato viršininkas J. Parafinavičiui palinkėjo ir toliau elgtis ryžtingai ir nepakęsti bet kokio smurto.

Angelo statulėles vietoj padėkos raštų jiems talkinantiems piliečiams Šiaulių apskrities policijos komisariatų pareigūnai ėmė dalinti pernai.

J. Parafinavičius tapo penktuoju šią statulėlę gavusiu žmogumi ir pirmuoju nepilnamečiu, kuriam ji buvo įteikta.

Grąžino gatvėje rastą piniginę ir telefoną

Judrus, guvus ir žingeidus devynmetis pasižymėjo jau ne pirmą kartą. Prieš porą metų jis rado piniginę ir paprašė, kad tėvai kuo skubiau ją grąžintų savininkui. Su piniginės savininke susisiekti pavyko pagal joje likusius asmens dokumentus.

„Už piniginės sugrąžinimą aš tada gavau du šokoladukus“, - prisiminė berniukas.

Prieš mėnesį Julius gatvėje rado telefoną. Parskuodęs į namus vaikas tėvo paprašė padėti šį telefoną grąžinti savininkui.

„Nustatęs rasto daikto savininkę, su sūnumi nuvežiau jai telefoną, bet, priešingai nei grąžinus piniginę, čia radybų sūnus negavo ir netgi sulaukė priekaištų.

Po kurio laiko man paskambinęs telefono savininkės vyras pareiškė, kad jei telefoną būtume radę gatvėje, tai jo tikrai nebūtume grąžinę. Aš taip ir nesupratau, ką jis tuo norėjo pasakyti“, - portalui lrytas.lt sakė Juliaus tėvas R. Parafinavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.