Lokiškiausias parsidūręs ūkio ministrei B. Vėsaitei

Kas turi vaikų, tai žino – jeigu nubrozdintą koją ar alkūnę užklijuosi pleistru, nepraeis ir penkios minutės, kai atžala nuspręs pleistrą nusiplėšti ir patikrinti, ar žaizda jau užgijo. O tada naujas skausmas, naujos ašaros ir naujas pleistras.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Tapinas

May 20, 2013, 2:56 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:28 PM

Panašaus jausmo negaliu atsikratyti žiūrėdamas į pašėlusį ratą, kuriame sukasi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė. Užuot sulaukusi, kada viešųjų ryšių žaizda užgis ir bus pamiršta, ji vis neišlaiko, nesusituri, nuplėšia pleistrą pasitikrinti ir patiria naują skausmo priepuolį. O kartu su skausmu ateina patyčios, priešų paieškos ir tikrų draugų užuojauta. Žodžiu, visas paketas. Iki kito pleistro nuplėšimo.

Ūkio ministrė, be abejo, įeis į istoriją kaip didžiausias viešųjų ryšių košmaras nuo Nepriklausomybės atgavimo pradžios. Nepamenu kito ministro, kuris būtų tiek klupęs, kėlęsis, kovojęs su įsivaizduojamais priešais ir draskęs tą hipotetinį pleistrą. Galima tik nujausti, su kokiu palengvėjimu kvėpuoja kiti Vyriausybės nariai, kai oponentų ir žiniasklaidos haubicos be paliovos apšaudo tik vieną jų kolegę.

Tik ar visada teisingai?

Pamirškime tą nelemtą ministrės interviu ir supainiotas ministerijas. Jis jau išsunktas iki pat galo ir tik genetiškai negalintys suvokti humoro konservatoriai vis dar bando iš tos istorijos kažką išpešti. Tiesą sakant, konservatorių vaidmuo Birutės Vėsaitės istorijoje tikrai nėra labai garbingas – nuo susitikimo su opozicijos frakcija iki partijos lyderių pasisakymų Facebook (kurį jie, beje, labai klaidingai įsivaizduoja esant savu) – viskas kvepia tokiomis septintos klasės šakalų lygio patyčiomis. Ypač kai chore galingai aidi į interesų konfliktą įsipainiojusio buvusio ūkio ministro balsas. Net ir ta pati a la „nepolitinė“ vilties balandžių akcija man atrodo hiper-politizuota ir nelabai skani

Konservatoriai taip smarkiai įsikabino ūkio ministrei į atlapus stumdami ją link bedugnės, kad nesugeba pamatyti, jog jie labiau ją prilaiko užuot tiesiog paleidę ir leidę pačiai paskutinį kartą nusiplėšti tą nelemtą pleistrą.

Supainiotos ministerijos, Birutės Coolness epopėja, susitikimas su tinklaraštininkais, nusikalbėjimas dėl „Hitachi“, „Verslios Lietuvos“ skandalas – ministrė kovoja visais frontais nebepastebėdama, kad tapo žiniasklaidos bokso kriauše. Netgi tada, kai ji turi gerų ketinimų ir pasako ką nors vertingo – naujienų portalai tai nukiša į septintą pastraipą, o antraštės trimituoja, jog pasak ministrės, Lietuvai reikia mažų mergaičių ir mažų berniukų.

Ministrė veliasi į karą, kurio dar niekam nėra pavykę laimėti, ir kas svarbiausia – daro tai visiškai nepasiruošusi. Geriausias to pavyzdys – „Verslios Lietuvos“ istorija, kuri vėl tik pačios ūkio ministrės titaniškų pastangų dėka virto tokiu nacionalinės aprėpties skandalu.

Geriausiai mano jau minėtą viešųjų ryšių košmarą iliustruoja kelios viena po kitos einančios ministrės frazės apie „Verslią Lietuvą“ ir jos vadovą Paulių Lukauską.

0509 „Neturime daug priekaištų „Verslios Lietuvos“ vadovui

0509 Didžiulės „Verslios Lietuvos“ lėšos buvo panaudojamos ne tik efektyviai

0512 Jam buvo siūlomas tapti „Verslios Lietuvos“ vadovo pavaduotoju

0513 Premjeras: Apie „Verslios Lietuvos“ vadovą esu teigiamos nuomonės

0513 Didžiąją darbo dalį atliko ne vadovas, o pavaduotojai

0513 Matėme lėšų plovimo tendencijas 

0516 Jei „Verslios Lietuvos“ vadovas nebūtų sutikęs nutraukti sutartį šalių susitarimu, jis būtų galėjęs tęsti darbus.

Kitaip tariant, ūkio ministrė ir premjeras yra teigiamos nuomonės apie Paulių Lukauską, jis galėtų tęsti darbus būdamas pavaduotoju, nors neefektyviai panaudoja lėšas, nieko nedirba ir faktiškai plauna pinigus.

Ar kas nors ką nors suprato? Belieka prisiminti legendinį Arvydo Sabonio interviu – „tu pats supranti, ką čia dabar pasakei?“

Ir tai juk tik vienas vienužis pavyzdys. Karuselė sukasi, ministrė drasko pleistrus, bet žaizda ne tik negyja, ji dar labiau gilėja ir skauda. Skauda ne tik ministrei, skauda ir premjerui, skauda ir verslininkams, skauda ir visuomenei. Visiems skauda.

Tad kokia būtų tolimesnė logiškiausia procedūra?

- Ką reiškia tas Lokiškiausias Parsidūręs?- pertraukė ją Pūkuotukas.- Esu Labai Mažo Protelio Meškiukas, ir tie ilgi žodžiai, kad juos kur!.. 

- Tai reiškia, kas reikia daryti. 

- Na, jei tiek tereiškia, tebūnie,- nuolankiai sušnibždėjo Pūkuotukas. (A. A. Milnas „Pūkuotuko pasaulis“)

Lokiškiausias Parsidūręs ministrei atsistatydinti – tikina opozicija

Lokiškiausias Parsidūręs ministrei toliau tęsti darbus – atsako premjeras ir ko.

Lokiškiausias Parsidūręs bet kokia kaina likti prie europinių pinigų aruodo – murma apžvalgininkai

O gal lokiškiausias parsidūręs būtų palikti pleistrą ramybėje ir bent pabandyti ištrūkti iš šio nesibaigiančio viešųjų ryšių košmaro?

Gal net ir pavyktų? Ir tada neutraliame fone pamatytume ir galėtume įvertinti apsčiai ministrės vykdomus darbus?

- Taigi aš pasakiau: „pirma, pažadėti apsčiai... – pasakė Pelėda

- Vėl nusičiaudėjai...- liūdnai tarė Pūkuotukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.