Socialdemokratai jau rikiuoja kandidatus į naujus ūkio ministrus

Socialdemokratai oficialiai teigia dar nesvarstantys, kas galėtų pakeisti Birutę Vėsaitę ūkio ministro poste, jei ši nuspręstų atsistatydinti. Tačiau užkulisiuose minima daugybė galimų kandidatų pavardžių.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 23, 2013, 3:48 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:05 AM

Vienu iš realiausių kandidatų vardijamas socialdemokratų deleguotas dabartinis ūkio viceministras Marius Busilas, anksčiau dirbęs įvairiose verslo organizacijose. Tačiau jis kalbėti apie galimą karjerą vengia.

„Ačiū už pasiūlymą, tačiau aš dirbu dabartinės ministrės komandoje ir ketiname dirbti dar ilgai“, - portalui lrytas.lt sakė M. Busilas.

Neoficialiai kalbinti Socialdemokratų partijos atstovai tvirtina, kad stiprių jaunesnio amžiaus kandidatų, galinčių tapti ministrais, parlamente valdančioji partija neturi. Tarp vyresnio amžiaus kandidatų minimas frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Albinas Mitrulevičius bei Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas.

„Į Vyriausybę neisiu jokiu būdu. Einant metams, jėgos senka, o ministras turi labai daug dirbti. Ir dabar vadovavimas komitetui atima daug laiko, vos spėju“, - sakė B. Bradauskas.

Socialdemokratų partijos Verslo ir inovacijų komitetui vadovauja frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, kuri bent jau viešai apie verslo reikalus kalba labai mažai. I. Šiaulienė taip pat sako nenorinti būti ministre.

Jos pavaduotojai komitete ir galimi kandidatai į ministrus – buvęs Seimo narys ir Ekonomikos komiteto pirmininkas Vytautas Zimnickas bei buvusi Seimo narė Violeta Boreikienė, vėl išgarsėjusi įstaigos „Versli Lietuva“ vadovo Pauliaus Lukausko atleidimo istorijoje. Jai esą buvo ruošiamos šios pareigos.

Seimo Ekonomikos komitete socialdemokratams dar atstovauja Artūras Skardžius, tačiau jo galimybės tapti ministru vertinamos menkai dėl pomėgio keisti partijas. Kitas Seimo narys – Arvydas Mockus esą gali neįtikti dėl to, kad jo pažiūros neretai nesutampa su partijos vadovų nuomone. Dar vienas kandidatas – buvęs Kauno savivaldybės administracijos direktorius, Seimo narys Antanas Nesteckis.

Kitu pretendentu laikomas premjero Algirdo Butkevičiaus patarėjas finansų klausimais Stasys Jakeliūnas, tačiau jo autoritetas tarp socialdemokratų susvyravo dėl vadovautos mokesčių darbo grupės rezultatų, kurie esą neatspindėjo kairiųjų ideologijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.